fbpx

Opetus­ryhmät

Parkouria ja sirkusta Vallilassa viikon jokaisena päivänä!

SYYSKAUDELLE 2021 ILMOITTAUTUMAAN PÄÄSET PAINAMALLA TÄSTÄ

 

Upouusi salimme sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Teollisuuskatu 16

Vallilan toimipisteessä pääsee sekä parkouraamaan että sirkustelemaan! Alkusyksyn ja loppukevään harjoitukset pidämme aina ulkona, koska mielestämme parkour kuuluu ensisijaisesti ulos ja ympäristön soveltava käyttö on tärkeä osa lajia. Talvikaudella harjoittelemme sisällä siksi, että Suomen sää on tuolloin karu ja pystymme salilla pitämään harjoittelun kaikille turvallisena. Sen lisäksi salilla rakennettu ympäristö on helpommin muokattavissa ja skaalattavissa erilaisten harjoitusten tai harjoittelijoiden mukaan. Sirkustunnit pyörivät koko kauden ajan sisällä.

HUOM! Pandemia-rajoitusten takia tunneilla saatetaan noudattaa erityisjärjestelyjä, esimerkiksi etäopetusta tai ulkoharjoituksia. Luethan päivitetyt tiedot aina Ajankohtaista -sivulta.

SYYSKAUSI 2021

  • Kausi alkaa viikolla 34 (23.8.-29.8.) KAUSI ALKAA ULKOA!
  • ULKOKAUDEN   HARJOITTELUPAIKAT   OVAT   VAIHTUVAT:
  • 23.8.-5.9. PASILAN PARKOURPUISTO , 6.9.-12.9. KATRI VALAN PUISTO, 13.9-3.10. VALLILAN PUISTO
  • Harjoitukset siirtyvät SISÄLLE 4.10 eteenpäin osoitteeseen Teollisuuskatu 16 .
  • Syysloma viikolla 42 (18.-24.10), pyhäinpäivänä 6.11. sekä itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole harjoituksia.
  • Kausi päättyy  19.12.
  • Kausi sisältää 16 harjoittelukertaa.
  • SIRKUSTUNNIT JÄRJESTETÄÄN AINA SISÄLLÄ SALILLA

Vallilassa menetettyjä harjoituksia, esimerkiksi sairastapauksen vuoksi, on mahdollista korvata muissa ikäryhmän harjoituksissa. Tämä on kuitenkin aina tarkistettava toimistolta tai ryhmän ohjaajalta ennen ryhmän harjoituksiin saapumista.

Pikkuapinat 4-6 v
Pikkuapinoiden (4-6v) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour ympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Perheet (aikuinen + 3-6 v)
Perheparkour on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa. Perhesirkuksessa päästään lisäksi harjoittelemaan akrobatiaa, ilma-akrobatiaa ja tutustutaan erilaisiin sirkusvälineisiin.  Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Lapset 7-11 v (Parkour ja sirkus)
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Sirkustunneilla lapset pääsevät tutustumaan sirkuksen maailmaan ja oppivat uusia temppuja. Tunneilla harjoitellaan ilma-akrobatiaa, erilaisia sirkusvälineitä sekä akrobatiaa.

Nuoret parkour 12-15 v
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Freerunning (lasten ja aikuisten ryhmiä)
Freerunning-tunneilla yhdistellään monipuolisesti erilaisia parkourin ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja hyödyntäen erilaisia esteitä, palikoita ja patjoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä lajia tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Aikuiset parkour
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 16 v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun.

Ilma- ja lattia-akrobatia (aikuisten ryhmiä)
Lattia-akrobatia tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja, kuperkeikkoja ja myös voltteja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita. Ilma-akrobatia tunnilla kiivetään,roikutaan ja kieputaan erilaisissa katosta roikkuvissa välineissä (köysi, trapetsi). Tunnilla harjoitellaan myös ilma-akrobatiaa tukevia lattia-harjoitteita ja ilmaisutaitoa. Ilma-akrobatia kehittää luovuutta, voimaa ja kehonhallintaa. Korut ja terävät yksityiskohdat vaatteissa kielletty. Pitkähelmainen ja -hihainen paita, pitkät lahkeet.

Voima- ja liikkuvuustunnit (aikuisten ryhmiä)
Liikkuvuus ja voima ovat tärkeitä arjessa sekä lajissa kuin lajissa. Liikkuvuustunnilla käydään läpi harjoitteita eri kehonosien notkistamiseksi ja voimaharjoittelutunnilla kehon monipuoliseksi vahvistamiseksi. Saat vinkkejä myös tavoitteellisen harjoittelun tueksi. Sopii kaikentasoisille liikkujille.

Aikuisten akrobatian voimatreeneissä tehdään nopeusvoima- ja liikkuvuusharjoituksia, joiden avulla voltit lähtevät korkeammalle, renkailla voimistelu onnistuu ja jalka nousee. Harjoituksia tehdään paljon oman kehon painoilla, mutta myös lisäpainoja ja avustusta käytetään. Harjoitettavina liikkeinä ovat esimerkiksi erilaiset vaa’at, hypyt ja pomput sekä punnerrusvariaatiot.

TÄLLÄ HETKELLÄ NÄITÄ TUNTEJA EI OLE TARJOLLA

Pariakrobatia (aikuisten ryhmiä)
Pariakrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunnille voi tulla yksin tai parin kanssa, ellei ryhmäkohtaisessa kuvauksessa toisin tarkenneta.

Käsinseisonta (aikuisten ryhmiä)
Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).