Opetus­ryhmät

Ryhmiä kaikenikäisille!

Järjestämme parkour- viikkotunteja, kursseja ja leirejä kaiken ikäisille. Harjoittelemme parkour-salillamme osoitteessa Helsinginkatu 21 sekä ulkona Turun parhailla spoteilla keväästä alkusyksyyn.

SYYSKAUSI 2021

Kausi alkaa 28.8. Syyslomaviikolla 41 (11.-17.10), pyhäinpäivänä la 6.11. sekä itsenäisyyspäivänä ma 6.12. ei ole harjoituksia. Kausi päättyy maanantaina 13.12.

Väliin jääneitä harjoituksia, esimerkiksi sairastapauksen vuoksi, on mahdollista korvata muissa ikäryhmän harjoituksissa. Tämä on kuitenkin aina tarkistettava toimistolta tai ryhmän ohjaajalta ennen ryhmän harjoituksiin saapumista.

Hinnasto

Kausimaksu kesä 2021
Hinta määräytyy tunnin keston mukaisesti:
45 min – 75 €
60 min – 77.5 €
75 min – 80 €
90 min – 82.5 €

Kausimaksu 
Hinta määräytyy tunnin keston mukaisesti:
45 min – 165 €
60 min – 170 €
75 min – 175 €
90 min – 180 €

Ilmoittautumisen yhteydessä maksat vain 35 € varausmaksun. Loput kausimaksusta laskutetaan kauden alkamisen jälkeen.

Aikuisten harjoittelupassi: 45 €/kk (kokeilukuukausi 20 €/kk)

Harjoittelupassilla voit osallistua kaikille aikuisten tunneille ja vapaavuoroille. Tutustu harjoittelupassiin!

ALENNUKSET

Määräalennus: Kun yksi osallistuja ilmoittautuu useampaan ryhmään samalle kaudelle, saa hän 30 € alennuksen jokaisesta lisäryhmästä.

Perheenjäsenalennus: Kun yksi osallistujista on maksanut täyden kausimaksun, saavat seuraavat perheenjäsenet 20 € alennuksen samasta kaudesta.

Opiskelija-alennus: Korkeakouluopiskelijoille 20 € alennus kaudesta.

Kesäkaudella alennusten suuruus on 50 % normaalista kauden lyhyemmän keston vuoksi.

Pikkuapinat
Ryhmä on tarkoitettu 4-6-vuotiaille. Harjoitukset keskittyvät peleihin, sekä leikkeihin joiden avulla tutustutaan parkouriin lajina. Ryhmissä käydään läpi myös parkourin perustekniikoita ja etsitään uusia luovia tapoja liikkua ympäristössä.

Perheet
Perheparkour on tarkoitettu 3-12 -vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Ryhmässä lapsi ja huoltaja pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja huoltajat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita toteutetaan yhdessä.

Perhetuntien hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. Samasta perheestä voi osallistua kaksi lasta yhden aikuisen kanssa, mutta tällöin molemmista lapsista maksetaan oma kausimaksu.

Lapset
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 10-12 -vuotiaat. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa tapaa liikkua arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Kaikki lasten tunnit ovat sekaryhmiä.

7-9 -vuotiaiden ryhmät: Lapset 1 – Lapset 6

10-12 -vuotiaiden ryhmät: Lapset 7 – Lapset 13

AktiiviryhmätAktiiviryhmät on tarkoitettu 8-13-vuotialle, jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville parkouraajille. Aktiiviryhmään ei voi ilmoittautua suoraan, vaan jo ennestään tunneilla käyvät pystyvät hakemaan tai tulemaan suositelluiksi aktiiviryhmään.

Nuoret
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 13-15-vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen sekä vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Aikuiset
Aikuisten tunnit ovat yli 15 vuotiaille. Aikuisten tunteja löytyy parkourin alkeista, kehonhuoltoon ja kuntoiluun. Harjoittelupassilla voit osallistua kaikille aikuisten tunneille ja vapaavuoroille.

Tutustu tästä harjoittelupassiin!

PARKOUR ALKEETParkourin alkeissa tulevat tutuksi niin kaikki  perusliikkeet kuin parkourin luova ja hauska harjoittelutapa. Perusteet opetellaan huolellisesti vaihe vaiheelta ja kohotetaan yleisesti kuntoa. Vasta-alkajien lisäksi tunti soveltuu myös jonkin aikaa harrastaneille, niille, jotka haluavat hioa perustekniikoitaan.

KUNTOPARKOUR

Kuntoparkour on hikistä ja hauskaa treeniä niin aloittelijalle kuin edistyneemmällekin harrastajalle. Tunnilla treenataan parkourtekniikoita hyödyntäen. Tuntisisältöinä on esimerkiksi lihaskuntoharjoittelua ja motorisia taitoja, kuten tasapainoa ja koordinaatiota. Kuntoparkour sopii parkouraajan lajinomaiseksi oheisharjoitteluksi tai kuntoilijalle koko kehon toiminnalliseksi treeniksi. Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista, mutta suosittelemme lämpimästi käymään lisäksi parkourin alkeissa.

AAMUTUNNIT

Aamutunnilla harjoitellaan parkouria ja kehonhallinnan harjoittelua käsinseisonnasta akrobatiaan. Treenien päätteeksi voi jäädä nauttimaan kupin kahvia tai teetä. Aamutunnilta saa parhaan mahdollisen alun päivään! Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista, mutta suosittelemme lämpimästi käymään lisäksi parkourin alkeissa.

PARKOUR PERUS

Tunnilla harjoitellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä liikkeitä jokaisen oman taitotason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapa. Tunnilla tehdään lisäksi parkouria tukevaa lihaskuntoa.

NAISET

Naiset on nimensä mukaisesti naisten oma ryhmä kaikentasoisille liikkujille. Ryhmässä harjoitellaan parkourin perusteita ja kohotetaan kuntoa avoimessa ja hyvässä hengessä! Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista.

KEHONHUOLTO

Kehonhuoltotunnilla huolletaan kehoa kokonaisvaltaisesti, kehitetään liikkuvuutta ja pureudutaan monipuolisen liikkumisen perusteisiin. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, eikä vaadi aiempaa kokemusta parkourista. Suosittelemme lisäksi osallistumista parkour- ja kuntoparkourtunneille.

Paina tästä tarkastaaksesi ryhmien aikataulut

Seniorit

Senioriparkour on senioreiden ikioma ryhmä (n. 65 vuotiaat ja vanhemmat).  Senioriparkourin lisäksi seniorit voivat osallistua muille aikuisten tunneille, joista suosittelemme erityisesti kehonhuoltotuntia ja aamutunteja. Senioriparkour-ryhmään voi ilmoittautua erikseen kausimaksulla 125 €. Harjoittelupassilla voit osallistua senioriparkourin lisäksi kaikille muille aikuisten tunneille ja vapaavuoroille.

Senioriparkourin syyskausi alkaa 30.8.2021. Ilmoittautuminen senioriparkourin syyskaudelle alkaa 1.6.2021.

SENIORIPARKOUR
Senioriparkour-tunti koostuu huolellisesta lämmittelystä, jossa valmistetaan nivelet ja lihakset tulevaan harjoitukseen sekä herätellään mieltä ja tasapainoaistia.  Lämmittelyn jälkeen harjoitellaan parkourin liikkeitä ja tärkeitä liikuntataitoja esimerkiksi monipuolisilla esteradoilla, jotka koostuu tasapainoilusta, hypyistä, roikkumisesta ja kiipeämisestä sekä erilaisten esteiden ylittämisestä. Kaikki harjoitteet aina lämmittelystä lähtien mukautetaan jokaiselle osallistujalle sopivan tasoiseksi huomioiden kunto ja mahdolliset rajoitteet. Parkour on innostavaa ja monipuolista liikuntaa, jossa tulee lähes huomaamattomasti kehitettyä ja ylläpidettyä tasapainotaitoa, liikkuvuutta ja lihaskuntoa mukavassa ja yhteisöllisessä hengessä.

Katso millaista harjoittelu senioriparkourissa on (videot englanninkielisiä kollegoiltamme ympäri maailmaa):

 

[/one_half_last]