fbpx

Parkour-kerhot etänä

Koululaisten toivomaa parkour-opetusta saatavilla nyt kaikkiin Suomen kouluihin

 Olemme järjestäneet keväällä 2021 aivan uudella tavalla innostavia Loikkakopla parkour-kerhoja koululaisille ympäri Suomen! Loikkakopla saatavilla nyt myös syksylle 2021! Lataa esite ja hinnasto tästä!
Saadun palautteen perusteella 100% Loikkakoplaa käyttäneistä opetusryhmien ohjaajista suosittelisi sitä edelleen.

 

Miten Loikkakopla -parkourkerhon järjestäminen etänä kouluilla käytännössä toimii?

 • Loikkakopla -parkourkerho toteutetaan mobiilipelinä, jonka käyttämiseen tarvitset ainoastaan kannettavan tietokoneen tai älypuhelimen. Lapset voivat valintanne mukaisesti joko pelata parkourpeliä omilla mobiililaitteillaan tai valvojan laitteella.
 • Loikkakopla -parkourkerho toteutetaan koulunne liikuntasalissa, josta löytyy tyypilliset voimisteluvälineet (puomi, pukki, puolapuut, voimistelupenkki, hyppyarkku).
 • Koulunne saa viikottain käyttöönsä uuden ohjaussisällön n. 60  minuuttia kestävän kerhon toteuttamiseksi. Jokaiseen kerhokertaan kuuluu yhteinen lämmittely ja harjoituksia, joista löytyy kaikentasoisille harjoittelijoille soveltuvat versiot. Väritämme kerhokertoja myös erilaisilla teemoilla ja yllätyksillä!
 • Ennen kerhon aloitusta toimitamme kerhon valvojille yleisen infomateriaalin kerhoon valmistautumiseksi.
 • Jokainen kerhokerta alkaa välineiden sijoittelulla. Käyttäjä saa pelin alussa ohjeet välineiden järjestämiseksi. Välineet voi sijoitella oikeaan järjestykseen yhdessä kerholaisten kanssa!

HUOM: Kerhon valvoja ei tarvitse minkäänlaista parkourosaamista, riittää, että valvoja yhdessä osallistujien kanssa sijoittelee välineet ohjeen mukaisesti.

 

Milloin kerho toteutetaan?

Loikkakopla etäkerho on saatavilla syksylle 2021.

Millaista palautetta Loikkakopla on saanut sen käyttäjiltä?

100% Loikkakoplaa käyttäneistä ryhmän ohjaajista suosittelisi sitä edelleen. Tässä lisäksi lasten ja loikkakoplan valvojien suusta kuultua kevään 2021 aikana:

 • ”Kaiken puolin on antaa vain positiivista palautetta! Hyvin toimii koko sivusto, ja loistava ”pelin” idea. Kaiken saimme toimimaan, monipuolisesti olikin suunniteltu. ”
 • ”Kivaa oli, kun pääsee talvellakin parkouraamaan. Kivointa oli hypyt patjalle.”
 • ”Lapsia huvitutti pienet mokat ja olivat innoissaan koko radasta ja sen sisällöstä”
 • ”Jokaisella kerralla kun kerron että ”nyt on aika alkaa siivoamaan” niin porukka käytännössä suuttuu että ” miksei tää vois olla kahta tuntia” hirvesti tulee myös esimerkkini jälkeen että ”VÄHÄN SIISTIÄ!” 😀 Mussukat digailee ihan sikana siis kerhoa. tää on h**v*tin hyvää kamaa skideille! Toivon totisesti että ens syksylle saadaan jatkoa !!!”
 • “viisi kautta viisi”
 • “Kaikki oli ihan ”sippi” elikkä hyvä kerta:)”

Pääsenkö tutustumaan mobiilipeliin?

Ensimmäisten treenien peliä voit käydä kurkkaamassa 5.5.2021 asti osoitteessa:
https://play.seppo.io/login/F4AFA2?l=fi

Klikkaa ”Aloita uusi peli->” -painiketta
Kirjoita joukkueen nimeksi Kuntasi+nimesi (Esim: JyväskyläPerttuPihlaja) ja klikkaa ”Jatka ->”
Pääset katselemaan ja testailemaan miltä peli näyttää. Vastaile tehtävissä oleviin kysymyksiin ja klikkaa lähetä, niin saat uusia tehtäviä ja niiden ohjeistuksia auki.

 

Kenelle kerho soveltuu?

Kerho on suunnattu peruskouluikäisille. Aikaisempaa kokemusta parkourista ei tarvita. Jokaisesta tehtävästä on useampi versio, joiden avulla vaikeusastetta skaalataan. Eri versiot on pelissä asetettu eri tasoiksi, joka edesauttaa pelillistämistä sekä taidon opettamista pelin avulla.

 

Miksi kerhoja kannattaa toteuttaa Parkour Akatemian etäkerholla?

 • Kerhojen opetusmateriaali esitetään mobiilipelin muodossa, jota pääsee pelaamaan millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella. Pelaajien ei tarvitse kirjautua tai luoda omia käyttäjätunnuksia tai ladata sovellusta.
 • Etäkerho on mahdollista toteuttaa paikkakunnilla, joissa ei vielä parkourohjaajia. Parkour on edelleen uusi laji ja päteviä ohjaajia on Suomessa harvassa ja hekin ovat usein kovasti työllistettyjä.
 • Parkour jää helposti osaksi lasten arkea. Sitä on helppo harjoitella myös kerhon ulkopuolella.
 • Valvojan ei tarvitse omata tietämystä parkourista ja siten hän voikin keskittyä vuorovaikutukseen ja läsnäoloon lasten kanssa ja vaikka harjoitella itsekkin!
 • Viikoittaiset sisällöt tuotetaan Suomen kokeneimpien parkour-ohjaajien vankkaan ammattitaitoon ja kokemukseen pohjautuen. Parkour Akatemialla on yli 10 vuoden kokemus lajin opettamisesta ja olemme kehittäneet innostavia ja turvallisia tapoja opettaa lajia mm. erilaisten ratojen ja pelien avulla, hyvin erilaisille oppijoille
 • Kerho etenee systemaattisesti kerta kerralta opettaen uusia taitoja jo opitun päälle
 • Välineet etäkerhoon löytyvät jokaisesta koulun liikuntasalista

 

Miten voin tilata kunnalle tai koululle Parkour Akatemian etäkerhon?

Toimi näin: Täytä allaoleva lomake, tai laita sähköpostia suvi.ekroos@parkourakatemia.fi niin mietitään yhdessä kuinka toteuttaa Loikkakopla teidän kunnassanne. Voi myös soittaa 0504270827. Vastaamme kaikkiin kysymyksiin mielellämme!

 

Järjestättekö myös lähiopetusta?

Loikkakopla -kerhon oheen on mahdollista saada myös liveohjausta ammattilaisohjaajiemme toteuttamana. Kysy tarjous!

 

Miten parkour toimii kouluissa, ketä ja miten se innostaa ja onko sen harrastamisella positiivisia vaikutuksia?

Lataa tästä liite, jossa on referoitu tieteellisten tutkimusten tuloksia liittyen parkouriin.

 

Kiinnostuitko? Täytä yhteydenottolomake tai kysy lisää suvi.ekroos@parkourakatemia.fi 050 427 0827.

Parkouria kouluille yhteydenottolomake

  Klikkaa yltä yksi tai useampi vaihtoehto mikä sinua alustavasti kiinnostaa
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.