fbpx

Parkour-kerhot etänä

Koululaisten toivomaa parkour-opetusta saatavilla nyt kaikkiin Suomen kouluihin

Järjestämme keväällä aivan uudella tavalla innostavia parkour-kerhoja koululaisille. Kerhot kulkevat nimellä Loikkakopla. Lataa ESITE JA HINNASTO tästä ja lue lisää alta.

 

Miten Loikkakopla -parkourkerhon järjestäminen etänä kouluilla käytännössä toimii?

 • Loikkakopla -parkourkerho toteutetaan mobiilipelinä, jonka käyttämiseen tarvitset ainoastaan kannettavan tietokoneen tai älypuhelimen. Lapset voivat valintanne mukaisesti joko pelata parkourpeliä omilla mobiililaitteillaan tai valvojan laitteella.
 • Loikkakopla -parkourkerho toteutetaan koulunne liikuntasalissa, josta löytyy tyypilliset voimisteluvälineet (puomi, pukki, puolapuut, voimistelupenkki, hyppyarkku).
 • Koulunne saa viikottain käyttöönsä uuden ohjaussisällön n. 60  minuuttia kestävän kerhon toteuttamiseksi. Jokaiseen kerhokertaan kuuluu yhteinen lämmittely ja harjoituksia, joista löytyy kaikentasoisille harjoittelijoille soveltuvat versiot. Väritämme kerhokertoja myös erilaisilla teemoilla ja yllätyksillä!
 • Linkki kyseisen viikon kerhosisältöihin löytyy suljetuilta verkkosivuiltamme.  Ennen kerhon aloitusta toimitamme kerhon valvojille yleisen materiaalin kerhon valmisteluksi.
 • Jokainen kerhokerta alkaa välineiden sijoittelulla. Käyttäjä saa pelin alussa ohjeet välineiden järjestämiseksi. Välineet voi sijoitella oikeaan järjestykseen yhdessä kerholaisten kanssa!

HUOM: Kerhon valvoja ei tarvitse minkäänlaista parkourosaamista, riittää, että valvoja yhdessä osallistujien kanssa sijoittelee välineet ohjeen mukaisesti.

 

Milloin kerho toteutetaan?

Etäkerhoa toteutetaan keväällä 2021 yhteensä maksimissaan 15 ohjauskertaa. Etäkerhoa on saatavilla yksi tuntikokonaisuus / viikko eli yhteensä 15 kerhokertaa. Hiihtolomaviikolle ei toimiteta kerhosisältöä. Ota yhteyttä niin keskustellaan milloin teille sopii aloitus.

 

Pääsenkö tutustumaan mobiilipeliin?

Ensimmäisten treenien peliä voit käydä kurkkaamassa 5.5.2021 asti osoitteessa:
https://play.seppo.io/login/F4AFA2?l=fi

Klikkaa ”Aloita uusi peli->” -painiketta
Kirjoita joukkueen nimeksi Kuntasi+nimesi (Esim: JyväskyläPerttuPihlaja) ja klikkaa ”Jatka ->”
Pääset katselemaan ja testailemaan miltä peli näyttää. Vastaile tehtävissä oleviin kysymyksiin ja klikkaa lähetä, niin saat uusia tehtäviä ja niiden ohjeistuksia auki.

 

Kenelle kerho soveltuu?

Kerho on suunnattu peruskouluikäisille. Aikaisempaa kokemusta parkourista ei tarvita. Jokaisesta tehtävästä on useampi versio, joiden avulla vaikeusastetta skaalataan. Eri versiot on pelissä asetettu eri tasoiksi, joka edesauttaa pelillistämistä sekä taidon opettamista pelin avulla.

 

Miksi kerhoja kannattaa toteuttaa Parkour Akatemian etäkerholla?

 • Kerhojen opetusmateriaali esitetään mobiilipelin muodossa, jota pääsee pelaamaan millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella. Pelaajien ei tarvitse kirjautua tai luoda omia käyttäjätunnuksia tai ladata sovellusta.
 • Etäkerho on mahdollista toteuttaa paikkakunnilla, joissa ei vielä parkourohjaajia. Parkour on edelleen uusi laji ja päteviä ohjaajia on Suomessa harvassa ja hekin ovat usein kovasti työllistettyjä.
 • Parkour jää helposti osaksi lasten arkea. Sitä on helppo harjoitella myös kerhon ulkopuolella.
 • Kerho ei tarvitse ohjaaja. Valvojan käyttöä suosittelemme. Valvojan ei tarvitse omata tietämystä parkourista ja siten hän voikin keskittyä vuorovaikutukseen ja läsnäoloon lasten kanssa ja vaikka harjoitella itsekkin!
 • Viikoittaiset sisällöt tuotetaan Suomen kokeneimpien parkour-ohjaajien vankkaan ammattitaitoon ja kokemukseen pohjautuen. Parkour Akatemialla on yli 10 vuoden kokemus lajin opettamisesta ja olemme kehittäneet innostavia ja turvallisia tapoja opettaa lajia mm. erilaisten ratojen ja pelien avulla, hyvin erilaisille oppijoille
 • Kerho etenee systemaattisesti kerta kerralta opettaen uusia taitoja jo opitun päälle
 • Välineet etäkerhoon löytyvät jokaisesta koulun liikuntasalista

 

Miten voin tilata kunnalle tai koululle Parkour Akatemian etäkerhon?

Toimi näin: Täytä alla oleva lomake niin lähetämme sinulle alustavan hinnaston ja palvelusopimuksen pohjan. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi. Voit myös laittaa sähköpostia suvi.ekroos@parkourakatemia.fi tai soittaa 0504270827

 

Järjestättekö myös lähiopetusta?

Loikkakopla -kerhon oheen on mahdollista saada myös liveohjausta ammattilaisohjaajiemme toteuttamana. Kysy tarjous!

 

Miten parkour toimii kouluissa, ketä ja miten se innostaa ja onko sen harrastamisella positiivisia vaikutuksia?

Lataa tästä liite, jossa on referoitu tieteellisten tutkimusten tuloksia liittyen parkouriin.

 

Kiinnostuitko? Täytä yhteydenottolomake tai kysy lisää suvi.ekroos@parkourakatemia.fi 050 427 0827. Mietitään yhdessä miten Loikkakopla soveltuu teille!

Loikkakoplan yhteydenottolomake

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.