Ryhmät

Syyskauden info ja lukujärjestys

  • Syyskausi alkaa viikolla 35 (30.08.2021) ja päättyy viikolla 49 (12.12.2021)
  • Arkipäivien ryhmät harjoittelevat ulkona syyslomaan 24.10.2021 saakka. Harjoitukset sijoittuvat Tampereen keskustan alueelle. Tarkemmat tiedot ja harjoittelupaikat löydät ulkoharjoittelu sivulta.
  • Lauantain ja sunnuntain ryhmät harjoittelevat koko kauden Parkour Akatemian uudella salilla (Aarikkalankatu 24). Ryhmillä on mahdollisuus myös ulkoharjoitteluun.
  • Lisätietoja sähköpostilla tampere@parkourakatemia.fi
Lapset

Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja oman liikkumistavan etsiminen. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Nuoret

Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoiden lisäksi turvallisen, vastuullisen ja ympäristöä kunnioittavan harrastamisen opetteluun. Tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Aikuiset

Ryhmässä harjoitellaan parkourin perustaitoja jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Muutaman tunnin jälkeen kaupunkikuva on taatusti paljon mielenkiintoisempi! Tunnilla tutustutaan lisäksi parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun.

Perheet

Perheparkour on tarkoitettu 3-6-vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Ryhmässä lapsi ja aikuinen pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen sekä parkourin perustaitoja, ja aikuiset pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita toteutetaan yhdessä.

Jatkoryhmät

Jatkoryhmät ovat tarkoitettu niille, jotka ovat harrastaneet jo pidemmän aikaa tai kokevat perusryhmien harjoitukset liian helpoiksi. Ryhmissä syvennytään entisestään parkourin tekniikoihin ja etsitään oman liikkumisen rajoja. Tunneilla itseohjautuvuus korostuu lajin hengen mukaisesti ja ohjaajavetoisen toiminnan lisäksi ryhmissä jamitellaan paljon eli harjoittelu on vapaampaa, joka kannustaa luovaan sekä omatoimiseen ympäristön tutkimiseen.