Usein kysytyt kysymykset

COVID-19:n sekä maassamme vallitsevan hallituksen määräämän poikkeustilan vaikutukset Parkour Akatemiaan ja Sirkuskouluun

Hei Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun harrastajat!

Meillä täällä Parkour Akatemialla ja Sirkuskoululla tehdään kaikkemme, jotta harrastajat ja heidän lähipiirinsä säilyvät terveinä ja voivat samalla nauttia liikkumisesta rakkaiden lajien ja perheen parissa!

Syyskaudet pääsemme järjestämään tämän hetkisten tietojen mukaisesti normaalisti. Parkourtunnit järjestetään syksyllä mahdollisuuksien mukaan aina ulkona, kuten ennenkin. Muokkaamme syyskauden toteutusta tarpeen mukaan niin, että tunnit toteutuvat aina rajoituksien puitteissa. Suurimmassa osassa kaupunkeja pystyt myös ilmoittautumaan mukaan ja varaamaan paikkasi ryhmästä varausmaksulla. Ilmoittautuminen on myös mahdollista perua ensimmäisen harjoituksen jälkeen, jolloin et vielä ilmoittautuessasi sitoudu mukaan koko kaudeksi.

Valtioneuvosto julkaisi uusia suosituksia 17.6.2020:

Valtioneuvosto suosittelee, että mikäli epidemiatilanne kehittyy edelleen ilman merkittäviä epäsuotuisia poikkeamia, 1. elokuuta 2020 alkaen voidaan sallia yli 500 henkilön tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa. Tämä edellyttää turvallisuuden varmistamista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeiden avulla: turvaetäisyyksien ja hygieniakäytäntöjen noudattaminen ja asiakasmäärien rajaaminen, tarvittaessa toimintaa eriyttäen. Aluehallintoviranomaiset tekevät harkintaansa pohjautuen päätökset heinäkuun aikana, enintään kuukaudeksi kerrallaan.

 

Viimeisenä purkamistoimena, jos epidemiatilanne kehittyy edelleen ilman merkittäviä poikkeamia, voidaan 1. lokakuuta 2020 alkaen luopua kokoontumisrajoituksista ja sallia kaikki tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa ilman määrättyä henkilömäärärajoitusta. Hallitus myös suosittaa, että toimijat omavalvonnallisesti turvaavat edellä mainittujen ohjeiden noudattamista edelleen.

Näiden suositusten turvin voimme siis hyvillä mielin ja turvallisesti järjestää syksyn harjoituksemme suunnitelmien mukaisesti.

 

Harrastaminen poikkeustilan aikana

Tällä aikajanalla kuvataan Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun suunnitelmia poikkeustilan aikana. Tällä hetkellä olemme sinisessä vaiheessa ja tämänhetkisten tietojen mukaan syksyllä voimme siirtyä vihreään vaiheeseen.

Jos teillä herää kysymyksiä harrastamisesta, voitte olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä omaan saliinne. Yhteystiedot löydät täältä. Pyrimme vastaamaan teille mahdollisimman pian. Sähköpostin ja puhelimen lisäksi päivystämme myös ahkerasti Facebookin sekä Instagramin ääressä, eli pyrimme olemaan teidän tavoitettavissanne.

Lisäksi:

Mitä voimme jokainen tehdä? Pitää huolta käsihygieniasta ja välttää isompia porukoita. Kannattaa pitää huolta omasta jaksamisesta ja muistaa liikkua! Tässä me teemme kaikkemme autaakseemme. Kotitreenejä löydät meidän Youtubesta myös runsaasti!

Lisää ohjeita ja luotetavaa tietoa koronaviruksesta löydät jälleen THL:n verkkosivuilta.

Valtioneuvoston sivuilta voit käydä lukemassa eri ministeriöiden vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hallintoalueittain.