Hei kaikki meidän harrastajat!

Tämä viesti on tärkeä, ja sisältää ohjeita toiminnasta Parkour Akatemian treenitiloissa pandemiatilanteeseen liittyen. Ohjeet ovat voimassa välittömästi ja toistaiseksi. Nämä ohjeet myös lähtevät harrastajillemme sähköpostitse.

Näiden ohjeiden lisäksi voi olla toimipistekohtaisia omia ohjeita (esimerkiksi yleisistä tiloista kuten pukuhuoneista), eli tutustukaa oman salinne käytäntöihin.

 

TUNTIKÄYTÄNNÖT, POISSAOLOT

Toimintaan ei osallistuta, jos oppilaalla ilmenee lieviäkin oireita. Näin toimitaan silloinkin, kun kyseessä on tärkeä esiintyminen tai tärkeä harjoitus. Toimintaan ei myöskään voi osallistua, mikäli oppilaan kotona joku odottaa koronatestin tulosta. Toivomme, että tähän asiaan suhtaudutaan vakavuudelle, ja toiminnasta jäädään pois matalalla kynnyksellä. Tämä on yhteisesti olennainen asia, ja haluamme olla näissä terveystalkoissa mukana.

Opetuksessa noudatetaan turvavälejä. Näin tehdään esim. ohjeistamalla oppilaita kuuntelemaan ohjeet sellaisella tavalla, että turvavälejä on mahdollista noudattaa. Harjoituksia, joissa oppilaiden on pakko oleskella lähekkäin, ei tunneilla tehdä.

Pyydämme, että oppilaat pyrkivät vaihtamaan mahdollisuuksien mukaan harjoitusvaatteet päälle jo kotonaan, ja vähentämään pukuhuoneiden käyttöä, paitsi aivan välttämättömissä tapauksissa. Oppilaiden tulisi saapua paikalle mahdollisimman täsmällisesti ja poistua treeneistä välittömästi tunnin loputtua.

Pyydämme myös, että oppilaiden saattajat vähentävät aulassa oleskelua, paitsi aivan välttämättömissä tapauksissa.

 

MASKIN KÄYTTÖ YLI 15-VUOTIAILLA

Yli 15-vuotiaiden suositellaan hyvin vahvasti kasvomaskia sisätiloissa aina, kun se on mahdollista. Kasvomaskia pyydetään käyttämään myös harjoitusten aikana aina, kun se on mahdollista. Maskia tulee käyttää myös saavuttaessa salille, vaatteita vaihdettaessa tai odotettaessa omaa vuoroa aulassa. Tunnin aikana maskin käyttöpakkoa ei ole, jos se koetaan hengityksen kannalta hankalasti.

Alle 15-vuotiaat saavat halutessaan käyttää maskia.

 

KÄSIEN PESU JA YLEINEN SIISTEYS

Kaikki osallistujat pesevät tai desinfioivat kätensä saapuessaan sisätilaan ja poistuessaan sisätiloista. Tämän lisäksi käsidesiä on tarjolla aina. Molemmista muistutetaan oppilaita säännöllisesti. Tunnille ei voi osallistua ilman käsien pesua tai desinfiointia.

 

PARIAKROBATIAOPETUS JA AHTAAT TILAT

Pariakrobatian ja muiden lajien osalta, joissa on lähikontakteja ei voida välttää, järjestetään väliaikaisesti vaihtoehtoisella tavalla niin, että tunnit kuitenkin pidetään. Tunneilla noudatetaan turvavälejä. Opetukseen ohjataan tarpeen mukaan myös lisäresursseja esimerkiksi tarpeellisten harjoitusvälineiden hankintaan. Lisäksi pyritään järjestämään vaihtoehtoisella tavalla lisäharjoittelumahdollisuuksia.

Opetus, joka on järjestetty aiemmin tilassa, jossa tosiasiallista lähikontaktia ei voi välttää, uudelleenorganisoidaan tilanteen vaatimalla tavalla.

 

KIITOS JA TSEMPPIÄ

Kiitos, kun olet lukenut tänne asti. Hoidetaan nyt tämä tilanne huolellisesti, niin pääsemme mahdollisimman nopeasti jatkamaan normaalia harrastamista. Tsemppiä ja aurinkoa päivääsi! Meihin voi olla myös henkilökohtaisesti yhteyttä, mikäli jokin asia arveluttaa. Kaikkien salien yhteystiedot löydät esimerkiksi täältä.