fbpx

Ryhmät ja luku­järjestys

Tutustu tuntitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Toimitilamme sijaitsee Lauttasaaressa erinomaisten kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Vattuniemenkatu 7.

HUOM! Pandemia-rajoitusten takia tammikuussa noudatetaan seuraavia erityisjärjestelyjä:

Helmikuussa aikuisten ja perheiden tunnit järjestetään Zoom-kursseina. Kursseille osallistutaan Thinkific-alustan kautta osoitteessa www.parkourakatemia.thinkific.com. Voit osallistua jokaiselle kurssille Zoomin kautta livenä, mutta tunnit nauhoitetaan ja nauhoitteet ovat katsottavissa myöhemmin. Kevätkauden oppilaat voivat osallistua jäsenmaksulla kaikille kursseille, mutta etäkursseille voivat ilmoittautua myös muut erillisellä maksulla (normaali hinta 69 €/kurssi). 

 
 

KEVÄTKAUSI 2021

  • Kevätlukukausi alkaa 4.1.2021 ja päättyy 30.5.2021
  • Ilmoittautuminen kevätkauden 2021 toimintaan on mahdollista myös YKSI KUUKAUSI KERRALLAAN, jolloin sen voi perua milloin tahansa. Peruminen astuu voimaan seuraavan kuukauden alusta, jos se on tehty ennen edeltävän kuukauden 20. päivää. Muutos on tehty, jotta oppilaiden on turvallisempaa ilmoittautua.
  • Talvilomalla 22.2.-28.2. ei ole normaaleja viikkotunteja, mutta järjestämme lasten leirin.
  • Arkipyhinä ei ole harjoituksia. Näiden päivien ryhmille järjestetään korvaavat harjoitukset, joista tiedotetaan erikseen.

 

Ilmoittaudu mukaan

Varaa oma paikkasi harrastusryhmiin!

Ryhmäkuvaukset

Lapsi + vanhempi

Lapsi-vanhempi-tunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Lapset tutustuvat yhteistyössä vanhemman kanssa erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Mikäli haluat osallistua perheryhmään useamman kuin yhden lapsen kanssa, otathan yhteyttä toimistoon: lauttasaari@parkourakatemia.fi

 

Ilmoittaudu mukaan!
Taaperot (3-4 v.) ja naperot (5-6 v.)

Taapero- ja naperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Parkour (lasten-, nuorten- ja aikuisten ryhmiä)

Parkour-tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Sirkus (lasten-, nuorten- ja aikuisten ryhmiä)

Sirkus- ja akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Pariakrobatian keskitaso (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Pariakrobatian keskitason tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunneille tulijoilla olisi hyvä olla vähintään vuoden kokemus pariakrobatiasta tai vastaavasta lajista. Lisäksi harteillaseisonnan (two man high)  tulisi olla tuttu ja pystyt pysymään 30s käsinseisonnassa seinää vasten.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Pariakrobatian jatkoryhmä (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Pariakrobatian jatkotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Yhä useampia temppuja harjoitellaan myös korkealla basen seistessä. Painopiste tunneilla on tempoissa, heitoissa ja icarianissa, jossa keskitytään kierteisiin ja volttien harjoittelemiseen. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Myös ryhmän toiveet ja tavoitteet huomioidaan kauden aikana.

Jatkotunnille tulijoilla kannattaa olla vahva lajitausta joko pariakrobatiasta tai akrojoogasta sekä tyypillisimmät lattia-akrobatiataidot hallussa. Osaat kärrynpyörän, käsinseisonnan (pienellä tuella) ja kuperkeikat ovat helppoja. Basen kanssa matala h2h sujuu 5 sekuntia, harteillaseisonta ja jotkin nostot kuten korkea lentokone (high bird) ovat tuttuja. Suosittelemme ilmoittautumaan parin kanssa vaikka välillä tunneilla pareja vaihdellaankin.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Aamuakrobatia ja -parkour (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Aamutunnit ovat avoimen tason tunteja. Aamuakrobatiatunneilla harjoitellaan erilaisia kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaliikkeitä. Aamuparkourissa taas keskitytään erityisesti sulavaan liikkumiseen ja lajitekniikoiden soveltamiseen. Opettaja helpottaa tai vaikeuttaa harjoituksia tarpeen mukaan. Aloittelijat ja taitavammatkin akrobaatit ja parkouraajat ovat lämpimästi tervetulleita. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunti sopii erityisen hyvin tanssijoille, sirkustaiteilijoille ja kamppailulajien harrastajille. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Käsinseisonta (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

 

Ilmoittaudu mukaan!
Freerunning (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Freerunning-tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Jongleeraus ja esinemanipulaatio (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Jongleeraus- ja esinemanipulaatiotunnilla käytetään monipuolisesti erilaisia välineitä, kuten palloja, naruja, keiloja ja renkaita. Tunnilla opetellaan jongleerauksen perustekniikoita ja -temppuja. Esinemanipulaatiotunnit ovat avoimen tason tunteja. Opettaja helpottaa tai vaikeuttaa harjoituksia tarpeen mukaan.

 

Ilmoittaudu mukaan!