Ryhmät ja luku­järjestys

Tutustu tuntitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Toimitilamme sijaitsee Lauttasaaressa erinomaisten kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Itälahdenkatu 22 a.

HUOM! Pandemia-rajoitusten takia tunneilla saatetaan noudattaa erityisjärjestelyjä, esimerkiksi etäopetusta tai ulkoharjoituksia. Luethan päivitetyt tiedot aina Ajankohtaista -sivulta.

KESÄKAUSI 2021

  • Kesäkausi alkaa 7.6. ja päättyy 11.7. (viisi harjoituskertaa)
  • Riippuen ajankohtaisista korona-rajoituksista sekä säästä, on mahdollista että kesän ryhmät järjestetään ulkotunteina, jolloin joidenkin tuntien aloituspaikkaan saattaa tulla pieniä muutoksia. Tässä tapauksessa kaikkia ilmoittautuneita tiedotetaan erikseen. Ajankohtaiset tiedot tuntijärjestelyistä löydät myös nettisivuilta.
  • Lue lisää ja katso tuntitarjonta täältä
 

SYYSKAUSI 2021

  • Syyslukukausi alkaa 02.08.2021 ja päättyy 19.12.2021
  • Ei harjoituksia arkipyhinä eikä syyslomalla 18.-24.10.
  • Syyskaudelle ilmoittautuminen käynnistyy 03.05.2021 täällä
  • Katso syyskauden lukujärjestys täällä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

ETÄOPETUS

Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu järjestää myös useita timanttisia etäopetuskursseja, jotka soveltuvat erityisesti aikuisille ja nuorille. Etäopetustunnit järjestetään Thinkific -alustan kautta.
Yksittäisille kursseille voi ilmoittautua kuka tahansa suoraan alustan kautta (hinta 69€/kurssi), mutta jäsenmaksun maksaneet harrastajamme saavat pääsyn kaikille etäkursseille jäsenmaksun hintaan.
 
Niiden harrastajien, joiden opetus järjestetään pandemia-rajoitusten vain etäkursseina, on mahdollista myös varata paikka harrastajien omille vapaaharjoitteluvuoroille.
 
Lisätietoja harrastajien vapaaharjoitteluvuoroista ja jäseneksi liittymisestä saat toimistolta: lauttasaari@parkourakatemia.fi

Ilmoittaudu mukaan

Varaa oma paikkasi harrastusryhmiin!

Ryhmäkuvaukset

Perheryhmät

Perhetunnit on suunnattu 4-6-vuotiaalle lapselle yhdessä aikuisen kanssa. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Lapset tutustuvat yhteistyössä aikuisen kanssa erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja myös aikuiset pääsevät liikkumaan. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Mikäli haluat osallistua perheryhmään useamman kuin yhden lapsen kanssa, otathan yhteyttä toimistoon: lauttasaari@parkourakatemia.fi

 

Ilmoittaudu mukaan!
Taaperot (3-4 v.) ja naperot (5-6 v.)

Taapero- ja naperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Parkour (lasten-, nuorten- ja aikuisten ryhmiä)

Parkour-tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Tunneilla tehdään lisäksi alkulämmittely sekä lajitaitoja tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Ulkoryhmät (parkour)

Ulkoryhmät harjoittelevat pihalla säästä riipumatta! Ulkotunneilla tutustutaan lähiympäristön harjoittelumahdollisuuksiin turvallisesti ja ohjaajan johdolla. Tunneilla mm. harjoitellaan parkourin lajitekniikoita, tehdään ratoja ja pelataan pelejä. Mukaan voi tulla ilman minkäänlaista ennakkokokemusta lajista, mutta tekemistä löytyy varmasti myös aiemmin lajia harjoitelleille.

Tarjoamme ulkotunteja eri-ikäisille, ja voit tarkistaa ajankohtaisen tarjonnan suoraan ilmoittautumissivulta.

Ilmoittaudu mukaan!
Akrobatia (lasten-, nuorten- ja aikuisten ryhmiä)

Akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Lasten tunneilla tutustutaan lattia-akrobatian lisäks myös muihin sirkuslajeihin. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä lajia tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Pariakrobatia (aikuisten ryhmiä)

Pariakrobatiaunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunnille voi tulla yksin tai parin kanssa, ellei ryhmäkohtaisessa kuvauksessa toisin tarkenneta.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Käsinseisonta (aikuisten ryhmiä)

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

 

Ilmoittaudu mukaan!
Freerunning (nuorten ja aikuisten ryhmiä)

Freerunning-tunneilla yhdistellään monipuolisesti erilaisia parkourin ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja hyödyntäen erilaisia esteitä, palikoita ja patjoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä lajia tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Ilmoittaudu mukaan!
Voima- ja liikkuvuustunnit (aikuisten ryhmiä)

Liikkuvuus ja voima ovat tärkeitä arjessa sekä lajissa kuin lajissa. Liikkuvuustunnilla käydään läpi harjoitteita eri kehonosien notkistamiseksi ja voimaharjoittelutunnilla kehon monipuoliseksi vahvistamiseksi. Saat vinkkejä myös tavoitteellisen harjoittelun tueksi. Sopii kaikentasoisille liikkujille.

Ilmoittaudu mukaan!