fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Koronan ja viranomaisten suosittelemien turvatoimien vaikutukset Parkour Akatemiaan ja Sirkuskouluun

Hei Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun harrastajat!

Me täällä Parkour Akatemialla ja Sirkuskoululla tehdään kaikkemme, jotta harrastajat ja heidän lähipiirinsä säilyvät terveinä ja voivat samalla nauttia liikkumisesta rakkaiden lajien ja perheen parissa!

Toimintaa järjestävän yhdistyksen (Parkour Oppimiskeskus ry) hallitus kokoontuu säännöllisesti ja vähintään 2 viikon välein tarkastelemaan pandemiatilannetta ja tekee mm. THL:n, sairaanhoitopiirien, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän sekä kaupunkien suositusten ja linjausten mukaisesti päätöksiä miten meillä toimitaan.

Keräämme tarkempaa ja päivittyvää listausta korona-ajan käytäneistä, voit lukea niistä täältä.

Tältä sivulta löydät yleisohjeita, joiden mukaan toimimme.

Tunnit pääsemme järjestämään Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan nomaalisti. Lisäämme järjestettävien tuntien turvallisuutta entisestään seuraavilla tavoilla:

Pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä on 30.11.2020 alkaen muutoksia aikuisten ja/tai lasten ryhmiin. Lue niistä lisää täältä.

 

Käsien pesu suoritetaan jokaisen tunnin alussa sekä lopussa. Tunneille ei voi osallista ilman käsien pesua.

 

Tunneille ei saa tulla kukaan, jolla on pieniäkään flunssan/hengitystieinfektion tai muun taudin oireita. Tämä koskee sekä harrastajia että ohjaajia.

 

Yli 15-vuotiaille harrastajille on maskinkäyttösuositus. Pääkaupunkiseudulla on maskisuositus voimassa myös yläkouluikäisille harrastajillemme.

 

Pidämme tunnit mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa.

 

Siivoamme THL:n ohjeiden mukaan säännöllisesti.

 

Vältämme tunneilla lähikontaktia mukauttamalla ohjelmaa, leikkejä ja harjoitteita.

 

Jos tiloissamme on mahdollisesti tapahtunut altistuminen koronalle, olemme yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin sekä samoihin harjoituksiin osallistuviin henkilöihin. Näin edesautamme tartuntaketjujen jäljittämistä.

 

Seuraamme Valtioneuvoston, THL:n, aluehallintoviranomaisten, olympiakomitean, sairaanhoitopiirien sekä kaupunkien ja kuntien tiedotusta pandemiatilanteesta ja siihen liittyvistä suosituksista, linjauksista ja rajoituksista. Kokoonnumme säännöllisesti (vähintään 2 viikon välein) arvioimaan tilannetta ja teemme tarvittavia päivityksiä ohjeisiin ja käytänteisiin tunneillamme.

 

Muokkaamme tuntiemme toteutusta tarpeen mukaan niin, että tunnit toteutuvat aina suositusten puitteissa. Suurimmassa osassa kaupunkeja pystyt myös ilmoittautumaan mukaan viikkotunneille ja varaamaan paikkasi varausmaksulla.

Me Parkour Akatemialla seuraamme tarkasti Valtioneuvoston, THL:n, aluehallintoviranomaisten, olympiakomitean, sairaanhoitopiirien sekä kaupunkien ja kuntien päivittyviä ohjeita, noudatamme hyvää hygieniaa ja tiedotamme harrastajia parhaan mahdollisen tietomme mukaan.

Mahdollisten tapaamisrajoitusten osalta noudatamme em. tahojen ohjeistuksia, ja järjestämme opetuksen näiden ohjeiden mukaan tilanteen edellyttämällä ja vastuullisella tavalla.

Näiden suositusten turvin voimme siis hyvillä mielin ja turvallisesti järjestää syksyn harjoituksemme suunnitelmien mukaisesti.

Jos teillä herää kysymyksiä harrastamisesta, voitte olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä omaan saliinne. Yhteystiedot löydät täältä. Pyrimme vastaamaan teille mahdollisimman pian. Sähköpostin ja puhelimen lisäksi päivystämme myös ahkerasti Facebookin sekä Instagramin ääressä, eli pyrimme olemaan teidän tavoitettavissanne.

 

Lisäksi:

Mitä voimme jokainen tehdä? Pitää huolta käsihygieniasta ja välttää isompia porukoita. Kannattaa pitää huolta omasta jaksamisesta ja muistaa liikkua! Tässä me teemme kaikkemme autaakseemme. Kotitreenejä löydät meidän nettisivujen lisäksi myös Youtubestamme runsaasti!

Lisää ohjeita ja luotettavaa tietoa koronaviruksesta löydät THL:n verkkosivuilta.

Valtioneuvoston sivuilta voit käydä lukemassa eri ministeriöiden vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hallintoalueittain.