Ilmoittaudu SYKSYN 2021 opetusryhmiin

Ilmoittaudu syyskauden 2021 ryhmiin ja syysloman leirille

Klikkaa painikkeista alta ja ilmoittaudu ryhmiin tai syyslomalla järjestettävälle lasten leirille. Alempaa sivulta löytyy myös syksyn 2021 lukujärjestys ja lisää tietoa ryhmien opetussisällöistä.

Syyskauden 2021 tiedot:

Keran harjoitushallissa syyskausi on 30.8.-18.12.2021.
Syysloma on viikolla 18.10.-22.10.2021.
Pyhäinpäivänä 6.11. ja itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole harjoituksia.
Kausi sisältää 15 harjoittelukertaa.

Syyslomalla Kerassa (18.-24.10.2021)
Lasten (7-12v.) syysloman leiri 18.10.-19.10.2021 (2 päivää)
Aikuisten käsinseisonnan tiiviskurssi 18.-19.10.2021 (klo 17-18.30)

Suvelan parkourpuistossa on 02.08.-11.10.2021.
Suvelan ulkokausi sisältää yhteensä 11 harjoituskertaa.

Koronaan littyvä ohjeistus ja toimipisteiden toimintasuunnitelmat

Alla Espoon syyskauden 2021 lukujärjestys sekä lisää tietoa ryhmistä

Lukujärjestys, Espoo syksy 2021
Parkour - Naperot
Naperoiden alle kouluikäisten 4 – 6 vuotiaiden tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour ympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

[
Parkour - Lapset
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 10-12 -vuotiaat. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Parkour - Nuoret
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 13-17 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Perheparkour
Perheparkour on tarkoitettu 3-7 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa.  Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Sirkus - Lapset
Sirkus- ja akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Käsinseisonta - Aikuiset

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Pariakrobatian perustaso - Aikuiset

Pariakrobatian perustason tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Perustason ryhmään ryhmään ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta. Lajin opettelu aloitetaan tarvittaessa perusteista. Tunneille tulijoilla olisi hyvä olla jotain kokemusta perustason lattia-akrobatiasta, akrojoogasta tai vastaavasta kehonhallintaa vaativasta lajista tai sitä kannattaa hankkia pariakrobatian tueksi vaikka Isan Sirkusakrobatia tunnilta.

Pariakrobatian keskitaso - Aikuiset

Pariakrobatian keskitason tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunneille tulijoilla olisi hyvä olla vähintään vuoden kokemus pariakrobatiasta tai vastaavasta lajista. Lisäksi harteillaseisonnan (two man high)  tulisi olla tuttu ja pystyt pysymään 30s käsinseisonnassa seinää vasten.

 

 

Pariakrobatian edistyneet taso - Aikuiset

Pariakrobatian jatkotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Yhä useampia temppuja harjoitellaan myös korkealla basen seistessä. Painopiste tunneilla on tempoissa, heitoissa ja icarianissa, jossa keskitytään kierteisiin ja volttien harjoittelemiseen. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Myös ryhmän toiveet ja tavoitteet huomioidaan kauden aikana.

Jatkotunnille tulijoilla kannattaa olla vahva lajitausta joko pariakrobatiasta tai akrojoogasta sekä tyypillisimmät lattia-akrobatiataidot hallussa. Osaat kärrynpyörän, käsinseisonnan (pienellä tuella) ja kuperkeikat ovat helppoja. Basen kanssa matala h2h sujuu 5 sekuntia, harteillaseisonta ja jotkin nostot kuten korkea lentokone (high bird) ovat tuttuja. Suosittelemme ilmoittautumaan parin kanssa vaikka välillä tunneilla pareja vaihdellaankin.

Parkour - Aikuiset
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 15 v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun.

Sirkusakrobatia - Aikuiset

Sirkusakrobatia tunneilla käydään läpi käsilläseisonnan ja lattia-, ilma, sekä pariakrobatian perusliikkeitä. Viikkotuntien vaikeustaso ja painotus selviää loppukaudesta kun kaikki lajit on käyty läpi ja harjoittelijoiden mielipiteitä kuunneltu. Monipuolinen viikkotunti sopii vasta-alkajasta jo mielestään vähän kokeneemmallekin. Viikkotunti on erinomainen perustreeni akrobatiaan ja toimii hyvin lämmittelynä vaikka torstai-illan pariakrobaateille!

 

Ryhmäakrobatia - Aikuiset

Ryhmäakrobatia tunneilla syvennytään erilaisiin ryhmäakrobatia-tekniikoihin; banquine, erilaiset 3:n tolpan variaatiot, floor korean- swingit, hand to hand passit ja näiden yhdistelmät. Näille tunneille et tarvitse omaa paria, sillä työskentelemme ryhmänä. Banquine- heittoparit muodostetaan tuntien kuluessa.

Opettajina toimivat Anselmi Kaisanlahti ja Ada Forsberg. He ovat kiertäneet ympäri maailmaa Arctic Ensemble-ryhmän riveissä, lajeina mm. Korealainen kehto ja Banquine. Ryhmälajien lisäksi heillä on laajaa osaamista pariakrobatiassa.

Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Edistyneiden tunnille tulijoilla pitää olla vahva lajitausta joko pariakrobatiasta tai akrojoogasta sekä tyypillisimmät lattia-akrobatiataidot hallussa. Osaat kärrynpyörän, käsinseisonnan (pienellä tuella) ja kuperkeikat ovat helppoja. Matala H2H sujuu 5 sekuntia, harteilla seisonta ja nostot kuten korkea lentokone (high bird) ovat tuttuja.

Syksyllä 2021 ei järjestetä ryhmäakrobatiasta viikkotunteja.