Parkour Akatemia :: Kurssit ja työpajat

KURSSIT JA TYÖPAJAT

Järjestämme Turun Parkour Akatemialla kiinnostavia kursseja ja työpajoja parkourista ja eri lajeista.

ILMOITTAUDU KURSSEILLE TÄSTÄ

Tulevat työpajat ja kurssit tuntikuvaukset
Aika ja kesto Kenelle Paikka Hinta
MA 14.10. Parkour intro klo 18-20
2 tuntia
Aikuiset (yli 15 v) uudet harrastajat Turun Parkour Akatemia, Helsinginkatu 21 20 €
TI 15.10. Käsinseisonta alkeet klo 17-19
2 tuntia
Aikuiset (yli 15 v) Turun Parkour Akatemia, Helsinginkatu 21 30 € / 20 €*
TO 17.10. Käsinseisonnan jatkokurssi klo 17-19.30
2,5 tuntia
Aikuiset (yli 15 v) Turun Parkour Akatemia, Helsinginkatu 21 35 € / 25 €*
SU 20.10. Parkour jatkokurssi klo 14-18
4 tuntia
Aikuiset (yli 15 v) Turun Parkour Akatemia, Helsinginkatu 21 40 € / 30 €*

*Hinta voimassa olevalla harjoituspassilla.

Työpajojen ja kurssien peruutusehdot


PARKOUR INTRO
AIKUISTEN TIIVISKURSSI

Maanantaina 14.10. klo 18-20

Hinta: 20 €

 

Parkourin introkurssilta saat hyvät lähtökohdat parkourin harrastamiseen. Kurssilla opetellaan parkourin perusliikkeitä, kuten ylityksiä, hyppyjä, tasapainoilua sekä kiipeämistä unohtamatta lajille ominaista luovaa ja leikkisää lähestysmistapaa harjoitteluun ja liikkumiseen.

Kurssi sopii aivan kaikille aiemmasta liikuntataustasta ja taitotasosta riippumatta, ja kaikkia liikkeitä ja harjoituksia skaalataan jokaiselle sopivaksi.

Introkurssi on helposti lähestyttävä ja turvallinen tapa tutustua parkouriin, ja kurssilta on helppo jatkaa treenamista monipuolisilla parkourtunneillamme.

Introkurssin opettajana toimii Lassi Ruutiainen. Lassi on harjoitellut parkouria 3 vuoden ajan ja ohjaa säännöllisesti kaikenikäisiä Turun Parkour Akatemian tunneilla, kursseilla ja leireillä. Lassi on suorittanut Suomen Parkour ry:n valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen ja ennen parkourin löytämistä hänellä on monen vuoden kokemus tai chistä ja sen ohjaamisesta.

 

banneri aikuissivulle 2019 syksy.jpg

 

Käsinseisonta, alkeet

 

Tiistaina 15.10. Klo 17-19

Hinta: 30 € / 20 € (harjoittelupassilla)

 

Käsinseisonnan alkeiskurssilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua käsien varassa. Harjoittelemme lisäksi turvallista poistumista käsinseisonnasta ja kaatumistilanteita. 

 

Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkovaatimuksena kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).  

 

Käsinseisonnan alkeiskurssin opettajana toimii Petra Solar. Petra on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2008 päälajinaan notkeusakrobatia. Sen jälkeen hän on työskennellyt sirkustaiteilijana useissa eri kokoonpanoissa ja sirkusopettajana monissa sirkuskouluissa. Lisäksi Petra on voimistellut rytmisen voimistelun maajoukkueessa vuosina 1995-2000.

 

 

petra22.jpg

Käsinseisonta, jatko

 

Torstaina 17.10. Klo 17-19.30

Hinta: 35 € / 25 € (harjoittelupassilla)

 

Haluatko parantaa käsinseisontatekniikkaasi? Minkälaisia erilaisia käsinseisontaan nousuja on? Miten yhden käden käsinseisontaa aletaan harjoitella?

 

Suositulla käsinseisonnan jatkokurssilla opetellaan useita erilaisia käsinseisontataitoja. Kurssin aikana tehdään erilaisia helppoja sekä vaikeita harjoituksia, tutustutaan hyviin lämmittelytekniikoihin, voima- ja liikkuvuusharjoituksiin käsinseisontaa varten - ja pidetään hauskaa.

 

Kurssilla liikutaan paljon, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso. Ennakkovaatimuksena kurssille tultaessa on ainoastaan käsinseisontaan nousu seinää vasten joko vatsa tai selkä seinää vasten.

 

Kurssilta saat mukaasi myös kattavan kirjallisen materiaalin kurssilla tehdyistä harjoituksista.

 

Opettajana toimii Mikko Rinnevuori (KM), Helsingin Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun rehtori ja sirkustaiteilija. Mikko on opiskellut akrobatiaa Intrépida Trupe -akrobatiaryhmässä Rio de Janeirossa ja kilpaillut TeamGym -voimistelumaajoukkueessa vuosina 2008 ja 2009 sekä kirjoittanut "Lattia-akrobatian perusteet" (2014) ja "Käsinseisonnan perusteet" (2016) -kirjat.

 

Rinnevuori.jpg

 

Parkourin jatkokurssi

Ville Leppänen

 

SU 20.10. klo 14-18

Kesto 4t

Hinta: 40 € / 30 € (passilaiset)

 

Kurssilla harjoitellaan parkour-tekniikoiden edistyneempiä versioita ja liikkeiden yhdistelyä,  käytännön tapoja, joilla puretaan mentaalisesti haastavia liikkeitä tai hyppyjä hallittaviin osiin sekä paneudutaan pitkäaikaisen harjoittelun saloihin kehon hyvinvoinnin ja progressiivisen kehittymisen näkökulmasta.

 

Kurssi soveltuu sekä kokeneille parkouraajille että harrastuksen alkuvaiheessa oleville.

Ennakkovaatimuksena on ainoastaan se, että osaat hypätä ja hallitset parkourin perusteita (olet harjoitellut noin puoli vuotta tai enemmän). 

 

Teemat:

Edistyneemmät tekniikat

Flow eli liikkeen sujuvuus

Mentaaliset haasteet

Fyysinen harjoittelu

 

Opettajana toimii Turun Parkour Akatemian rehtori ja liikuntatieteiden yo. Ville Leppänen. Ville on yksi Suomen kokeneimmista ohjaajista. Hän vierailee säännöllisesti ulkomailla pitämässä työpajoja ja opettamassa erilaisissa tapahtumissa. Ville on ollut kehittämässä Suomen Parkour ry:n ohjaajakoulutuksia ja kouluttaa niissä edelleen uusia ohjaajia. Kurssiin on tiivistetty Villen yli 13 vuoden parkourin harjoittelu- ja ohjauskokemus sekä teoriatieto taidon oppimisesta ja ominaisuusharjoittelusta.

 

Ville salilla.jpg

 


Työpajojen ja kurssien peruutusehdot

Osallistumisesi estyessä voit perua ilmoittautumisesi ilmoittamalla peruutuksesta sähköpostitse osoitteeseen turku.tapahtumat@parkourakatemia.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan vähintään 7 vrk ennen työpajaa, palautetaan 100 % kurssin/työpajan hinnasta. Jos peruutus tapahtuu vähintään 3 vrk ennen työpajaa, palautetaan 70 % kurssin/työpajan hinnasta. Sairastapauksissa peruutuksesta hyvitetään aina 100 % hinnasta lääkärintodistusta vastaan. Osallistujan nimen ja tietojen vaihtaminen on ilmaista aina pajan/kurssin alkamiseen asti, joten osallistumisesi estyessä voit tarjota paikkaasi eteenpäin.