Parkour Akatemia :: Ohjelma

Sivistymättömät 2019 OHJELMA

Ohjelmatyypit: työpaja, peli, seikkailu, puheohjelma, jamittelu, kuntoilu, erikois, siirtymä

[i] = ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen naulakkoaulassa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta toimii paikkavarauksena ohjelmiin, joihin otetaan rajallinen määrä osallistujia.

TIEDOTE 11.8.
Flash Jammin' Tour peruttu rankkasateen vuoksi. Korvaavat jamit Verstaalla klo 10 alkaen.

Koko viikonlopun:

Parkourkirppis
Tuo parkouriin liittyvät vaatteet ja tavarat kiertoon! Jätä kauppa-artikkeleita tarjolle festareiden ajaksi tai keräile muiden hylkäämät herkut talteen!

 


PERJANTAI

Vastaanotto
16:45-21:00 
erikois
Inkeri & Aleksi
Ilmoittautuminen festareille ja mahdollisuudet ilmoittautua yksittäisiin ohjelmiin. Yleistä tiedonjakoa, esittelyä ja opastusta. 

Mitä parkour on?
työpaja
pe 17:00-18:00 Kutomo
Jos parkourin osa-alueet ja ulottuvuudet eivät ole ennestään aivan tuttuja, tai toisaalta kaipaat välillä katsausta perusteisiin, tässä tehokas ja monipuolinen intro festareille!

Parkourpesis [i]
peli
pe 18:30-20:30, Kutomo
Parkour-variantti suomalaisesta perinneurheilulajista. Pompitko nopeammin kuin pallo? Matsit alkavat klo 18:30 ja 19:30, voit osallistua molempiin tai toiseen. (Toinen veto sunnuntaina.) 

Pysäköintihaaste
peli
pe 17:30-20:30, Yliopistonmäki (briiffaus Takomossa)
Suunnataan yliopistolle käynnistämään perjantai muutamilla asiallisilla parkkeerauksilla, aka. stickataan presejä. Suositellaan tehtäväksi tiimeissä, onnistuu yksinkin. Mahdollista aloittaa koska tahansa haasteen aikana, arvioitu kesto n. 60 min. Ohjeet ja tiimikavereita voi hakea vastaanottotiskiltä Parkourverstaan Takomo-salissa.

Anarkour
puheohjelma
pe 20:00-20:30
Panda
Vartin quickfire-keskustelu aiheesta "Miksi parkour on anarkistista toimintaa, halusit tai et." Suositeltu eritoten niille, jotka eivät arvosta anarkismia, mutta myös niille jotka arvostavat.

Musajamiparkour
jamittelu
pe 21:00- Kutomo
Kati & Musta Kauris
Kokeillaan outoja makuja, leikitään naapurikoulun lasten kanssa, yhdistetään parkour ja livemusiikki. Oli kyseessä kevyt impro tai armoton treeni, tehdään se yhdessä! Talon bändinä Musta Kauris - vierailevat soittoniekat tervetulleita!

 


LAUANTAI

Yhteisjuoksu, “Peace run” La
siirtymä
la 08:30-
Visiiri
Siirrytään hölkällä seuraavan ohjelmanumeron aloituspaikalle 

Kosken syliin
seikkailu
la 09:00-10:30, Halisten pato
Jontte, Martin
Festarilauantai alkaa Halisten padon ja kosken jylhissä maisemissa. Yhteistä alkulämmittelyä seuraa haasteet, jamittelut ja valokuvaussessiot. Täältä eivät kaikki kuivin jaloin selviäkään! 

Kehtaa! [i]
työpaja
la 11:00-12:00, Takomo
Piitu
Tutuksi tekemistä ja kehtaamishaasteita. Kehtaa kehua, kehtaa olla kehuttavana, kehtaa epäonnistua. 

Parkourbatics [i]
työpaja
la 11:00-12:00, Kutomo
Elias
Työpajassa lähestytään parkouria tanssin ja akrobatian keinoin musiikkia hyödyntäen. Jokainen liike johdattelee toiseen, jokainen rytmi avaa lukemattomia mahdollisuuksia. Työpaja herättelee harjoittelijoiden luovuutta ja pistää levottomat jalat vipattamaan. 

Paneeli: Parkour ja kilpailu
puheohjelma
la 13:00-14:15
Visiiri
Kansainvälinen voimisteluliitto (FIG) pyrkii viemään parkourin vuoden 2024 olympialaisiin, mikä herättää runsaasti vastarintaa parkourpiireissä ympäri maailman. Miten parkourissa voisi kilpailla? Mitä kilpailusta saattaisi seurata? Mitä ovat “World Chase Tag” tai “Art of Motion”? Panelistit ruotivat yleisön kanssa parkourin ja kilpailemisen suhdetta.

Parkour-ultimate [i]
peli
la 14:30-17:30, Takomo
Nopeatempoinen frisbeejoukkuepeli, jossa kiekkoa käsitellään vain esteiden päältä käsin. Matsi sisältää kaksi 10 minuutin erää, ja uusi matsi alkaa puolen tunnin välein. 

Citius, altius, fortius [i]
puheohjelma/työpaja
la 14:30-16:30, Kutomo
Hirviö
Työpajassa käydään läpi kovan ponnistusvoiman osatekijät voimasta ja nopeudesta tekniikkaan ja taitoon, räjähtävän ja reaktiivisen voimantuoton ero ja sen merkitys, tehontuottoa ja nopeutta tukevan voimaharjoittelun tärkeimmät ominaisuudet ja ponnitusvoimatreenin suunnittelun suuntaviivat ihan ponnistusten optimivolyymeistä lähtien. Citius, altius fortius on toiminnallinen puoliluento, jossa käytettyjen harjoitusmenetelmien teoriatausta ja perustelut selitetään auki. 

Parkoripallo
työpaja
la 16:45-17:45, Takomo
Panda
Mitä voimme koripallosta hyödyntää parkourissa? Sovelluksia koripallosta parkouriin. Lopussa pelataan parkoripalloa!

Videokatselmus
erikois
la 19:00-20:30, Auditorio
Tilaisuudessa esitetään Sivistymättömien videohaasteeseen osallistuneet teokset valkokankaalta, ja kuullaan tekijöiden, yleisön ja tuomariston ajatuksia niistä. (Jos haluat osallistua haasteeseen, tsekkaa videohaasteen tiedot ja palauta teos lauantaina klo 18 mennessä.) Oheisohjelmana myös videokaraokea - esittele suosikkiparkourvideosi festariväelle ja kerro mietteistäsi. 

Highway to Hell
kuntoilu
la 21:00-21:30, Takomo & Kutomo
Elias
“Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one”
-  Bruce Lee 

Sauna
erikois
la 20:30-23:15, Loungen sauna
Niiin hyvää löylyä ja rentoutumista!
vain miehet 20:30-21:15, vain naiset 21:15-22:00, seka 22:00-23:15 

Yömissio
seikkailu
la 23:30- , Porrasaula
Laser-Lassi & Hasardi-Heikki
Paniikki! Kuolema! Tuho! Sarjamurhaajako iskenyt Lonttisiin!? Onnistummeko nappaamaan syyllisen ja turvaamaan festarikansan? 

Sauna 2
erikois
la 01:30-03:00, Loungen sauna
Lisää niiin hyvää löylyä ja rentoutumista! Erityisesti yömissiosta ehkä selviytyneille tarkoitettu.
(seka 01:30-) 

 


SUNNUNTAI

Yhteisjuoksu, “Peace run” Su
siirtymä
la 09:30-
Siirrytään hölkällä seuraavan ohjelmanumeron aloituspaikalle 

Flash Jammin’ Tour
[TIEDOTE 11.8.
Flash Jammin' Tour peruttu rankkasateen vuoksi. Korvaavat jamit Verstaalla klo 10 alkaen.
seikkailu]
su 10:00-12:00, Martin kirkko
Jontte
Oletko joskus aikonut parkourata läpi isommankin alueen, mutta unohdut grindaamaan toista muutamaa haastetta yhdellä tai kahdella spotilla? Flash Jammin’ Tour tarjoaa struktuurin, joka saa tiimisi parissa tunnissa löytämään kymmeniä spotteja pitkin Turun kaunista keskustaa ja ottamaan spoteista kaiken irti!

Astanga-parkour: Lisää liikkuvuudella [i]
työpaja
su 10:00-10:45, Kutomo
Jellona
Astanga-joogaa ja parkouria. Luvassa keskittymistä ja mutkalle menemistä sekä vähän masokismia. Päälläseisontaa ja rauhallista kehonhallintaa vaativissakin asennoissa. 

Parkourpesis [i]
peli
su 13:00-15:00 Kutomo
Parkour-variantti suomalaisesta perinneurheilulajista. Pompitko nopeammin kuin pallo? Matsit alkavat klo 13:00 ja 14:00, voit osallistua molempiin tai toiseen. (Toinen veto perjantaina.) 

Parkour 800
työpaja
su 13:00-14:30 Yliopistonmäki
Visiiri
Parkour 800 on vauhtikestävyyttä viisaasti. Sessiossa pohditaan ja laitetaan käyttöön eri strategioita taloudelliseen etenemiseen, energiankäytön rytmittämiseen ja palautumiseen. Harjoitus tulee haastamaan kestävyyttäsi, parkourisi teknistä taloudellisuutta ja kykyäsi pysyä liikkeessä väsymyksestä huolimatta. 

Peleponnessoslaissota
kuntoilu/peli
su 15:30-17:00 Parkin kenttä
Laser-Lassi
Festarin lopputaisto: immersiivistä falangitaistelua sekä armotonta selviytymiskamppailua.