Parkour Akatemia :: Viikkotunnit, lukujärjestys ja hinnasto

LUKUJÄRJESTYS, HINNASTO JA TUNTIEN KUVAUKSET

SYYSKAUSI 2018

Ilmoittautuminen syyskaudelle on alkanut!

AIKATAULU

- Syyskausi alkaa viikolla 36 (3.9.-9.9.2018).
- Kausi päättyy viikolla 49 (3.12.-9.12.2018)

Kausi alkaa ulkoharjoituksilla keskustan läheisyydessä Turun parhailla parkour-spoteilla.
Katso ulkoharjoitusten kokoontumispaikat täältä

Sisäharjoitukset alkavat 15.10. alkaen Parkour Akatemian salilla (Helsinginkatu 21/Lonttistentie 12 - Sali 82).

LOMA-AJAT

- Syysloma (18.10.– 24.10.2018)
- Itsenäisyypäivä 6.12.2018

Jos ryhmän harjoitukset jäävät väliin yksittäisen pyhäpäivän johdosta, päivän ryhmäläisille jaetaan korvaukseksi 1 vapaavuorolippu.

TKU-lukujärjestys-kausi-2018-2019---päivitetty.png

Klikkaa lukujärjestystä katsoaksesi isompana

HINNASTO

Tunnin kesto

Kausimaksu

 

Kertamaksu* (Huom! Voimassa vain Aikuisten drop-in tunneille)

60 min

145 €

12 €

75 min

150 €

 -

90 min

155 €

14 €

* Voit käyttää drop-in tunneilla maksuvälineenä myös 10-kerran vapaavuorokorttia. Ohjatusta tunnista kuluu kaksi käyntiä.

ALENNUKSET

Määräalennus: Kun yksi osallistuja ilmoittautuu useampaan ryhmään samalle kaudelle, saa hän 30 € alennuksen jokaisesta lisäryhmästä.

Perheenjäsenalennus: Kun yksi osallistujista on maksanut täyden kausimaksun, saavat seuraavat perheenjäsenet 20 € alennuksen samasta kaudesta.

Opiskelija-alennus: Korkeakouluopiskelijoille 20 € alennus kaudesta.

TUNTIEN KUVAUKSET

Uudet ryhmät:

Ladyparkour
Lady parkour on naisten ja tyttöjen oma ryhmä kaikentasoisille yli 12-vuotiaille. Ryhmässä harjoitellaan yhdessä parkourin perusteita ja kohotetaan kuntoa avoimessa ja hyvässä hengessä! Suosittelemme leidejä käymään käymään myös toisissa oman ikäisten harjoituksissa.

Aikuiset 50+ parkour
Parkour on todella kaikenikäisten laji! Aikuiset 50+ on matalan kynnyksen ryhmä oikeasti aikuisille eli viidenkymmenen ikävuoden ylittäneille (ei hätää hieman nuoremmat halukkaat osallistujat: emme tarkista papereita). Tunnilla harjoitellaan ja kehitetään parkourin kautta yleisiä liikunta- ja tasapainokykyä sekä lihaskuntoa. Harjoituksissa kiinnitetään erityistä huomiota kehonhuoltoon huolellisilla lämmittelyillä ja liikkuuvuuden kehittämisellä. Harjoittelu tähtää tukemaan koko elämän mittaista liikunnallista elämäntapaa.

Parkour Fitness
Parkour Fitness on toiminnallisen harjoittelun tunti kaikille yli 15-vuotiaille, jotka haluavat keholleen parasta. Tunneilla hyödynnetään parkourin liikkeitä yleiskunto-, voima- ja liikkuvuusharjoitteluun ja hikoillessa kehittyy kunnon lisäksi myös motoriset taidot. Tunti sopii erinomaiseti niin aloittelevan kuin kokeneemmankin parkouraajan oheisharjoitteluksi tai kuntoilijalle koko kehon toiminnalliseksi treeniksi.

Parkour Aamutunti
Aamutreeneistä lähdet niin keho kuin mieli virkeänä päivän askareisiin. Aamutunnilla treenataan avoimessa hengessä parkouria ja muuta luovaa liikuntaa käsinseisonnasta akrobatiaan. Treenien päätteeksi voit jäädä nauttimaan yhteisen aamiaisen muiden aamutreenaajien kanssa. Aamutunnilta saat parhaan mahdollisen alun päivällesi, joten tee itsellesi palvelus ja ota se tavaksi!

Perheparkour: 8-12 v ja vanhempi
Parkour on mahtava koko perheen yhteinen harrastus! Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, oppimaan parkouria ja pitämään hauskaa yhdessä. Parkouria harjoitellaan välillä lapset ja vanhemmat yhdessä ja välillä erikseen. Lopputunnista lapset pääsevät hyödyntämään oppejaan radoilla ja parkour-peleissä ja leikeissä, ja aikuisten kanssa tehdään tehokas koko kehon kuntotreeni hyödyntäen parkourin liikkeitä.

PERHEET
Perheparkour on tarkoitettu 3-12 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa.
 - 3-4 v. ja vanhempi: Perhe 2
 - 4-6 v. ja vanhempi: Perhe 1 ja 3
 - 6-8 v. ja vanhempi: Perhe 4
 - 8-12 v. ja vanhempi: Perhe 5

LAPSET
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 10-12 -vuotiaat. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.
- 7-9-vuotiaiden ryhmät: Lapset 1 – Lapset 5
- 10-12-vuotiaiden ryhmät: Lapset 6 – Lapset 9

Aktiiviryhmä
Aktiiviryhmä on tarkoitettu 10-12 -vuotialle, jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville parkouraajille. Aktiiviryhmään ei voi ilmoittautua suoraan, vaan jo ennestään tunneilla käyvät pystyvät hakemaan tai tulemaan suositelluiksi aktiiviryhmään.

NUORET
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 13-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

AIKUISET
Aikuisten tunnit ovat yli 15 vuotiaille. Suosittelemme kaikille aikuisharrastajille useampaa harjoitusta viikossa joko ohjatuissa ryhmissä tai vapaavuoroilla!

Alkeisparkour on matalan kynnyksen ryhmä aikuisille, jotka eivät ole vielä harrastaneet parkouria ainakaan kovin paljon. Tunnilla opetellaan parkourin perusliikkeitä huolellisesti vaihe vaiheelta. Vasta-alkajien lisäksi tunti soveltuu myös jonkin aikaa harrastaneille, jotka haluavat hioa perustekniikoitaan.

Perusparkour-ryhmässä harjoitellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä liikkeittä jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Tunnilla tutustutaan lisäksi parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun.