Parkour Akatemia :: Ryhmät, aikataulu ja hinnasto
Smartum_etu_kay_meilla
LIIKUNTA_JA_KULTTUURISETELI
LIIKUNTASETELI_200pix_ajantasainen_versio.jpeg

AKATEMIAN VIIKKOAIKATAULU JA HINNASTO

Kevätkausi alkaa 20.1. ja päättyy viikolla 19, lukuunottamatta lauantain ja sunnuntain ryhmiä joilla viimeiset harjoitukset ovat 17. ja 18.5.. Ryhmien kuvaukset löydät rullailemalla sivua alaspäin.
Kevään lukujärjestys löytyy täältä. Ilmoittautumaan pääset tästä.

KEVÄÄN LOMA-AJAT (ei harjoituksia):

Talviloma 24.-28.2.2014

Kevätnäytös: Tri-Space Spectacular 5.-6.4.

Pääsiäisloma 15.-21.4.2014

Vappu 30.4. ja 1.5.2014

ULKOTREENIEN LÄHTÖPAIKAT (koskee vain Loikkaamon ryhmiä)

Vko 15: Loikkaamo
Vko 16: Pääsiäisloma (paitsi maanantain ryhmillä jotka kokoontuvat Uimahallilla)
Vko 17: Aaltoalvarin uimahalli
Vko 18: Kangaslammen parkourpuisto (karttalinkki)
Vko 19: Loikkaamo - aikuisten ja nuorten edistyneiden ryhmät sekä sekaryhmät Sepänpuistolla (karttalinkki)
Vko 20: Lounaispuisto (vain lauantain ja sunnuntain ryhmät)
 
 
KERTAMAKSU
Parkour Akatemian ja Jyväskylän Sirkuskoulun aikuisten ryhmiin (ks. alta) voi osallistua myös kertamaksulla 10 € (tuo tasaraha). Voit ostaa myös 10-kerran kortin eli äXön-passin hintaan 80€ / 90€ (jäsenet / muut) (myös 5-kerran passi saatavilla, 40€ / 45€) ja käyttää sitä haluamissasi Akatemian ja Sirkuskoulun ryhmissä. Passilla maksat näppärästi myös vapaavuoroilla käynnin (10 kerran passi = 20 vapaavuoroa). Kortteja myydään Loikkaamolla, Taidepajalla tai voit ostaa sen tunnin ohjaajalta. Käteisen lisäksi maksuvälineinä käyvät liikunta- ja kulttuurisetelit.
 
Kertamaksulla osallistujia otetaan mukaan saapumisjärjestyksessä niin monta kuin ryhmässä on vapaita paikkoja. Voit tarkistaa tunnin vapaat paikat ilmoittautumisjärjestelmästä.
PARKOUR AKATEMIA JYVÄSKYLÄN SIRKUSKOULU
Aikuiset ke 19.15-20.45 Aikuiset to 20.00-21.15 Taidetyöpajalla
Edistyneet ti 18.45-20.45

Käsilläseisonta ti 16.30-17.45 Taidetyöspajalla

Parkour Fitness ma 19.15-20.45 Lattia-akrobatia alkeet su 14.30-16.00 Monitoimitalolla
Ulkotreenit to 17.00-18.30 Lattia-akrobatia perus/jatko 12.45-14.15 Monitoimitalolla
Aamupuuro - akrobatiaa ja parkouria ti klo 9.00-10.30 Loikkaamolla

Parkour Akatemian kalenteri

(Katso kalenteria suurempana täällä.)

Huomaathan osallistumista suunnitellessasi että useamman kuin yhden ryhmän harjoituksissa voi ja kannattaa käydä. Osallistuessasi useamman ryhmän harjoituksiin saat seuraavista ryhmistä eksponentiaalisesti alennusta.
 
Sirkuskoulun jäsenille on tarjolla 5€ alennus ja korkeakouluopiskelijoille 10€ alennus. Meillä on myös 15€ perhealennus. Jos teillä on yksi perheenjäsen ilmoittautunut johonkin ryhmään saatte muiden perheenjäsenten kurssimaksuihin 15€ alennuksen. Mikäli haluatte perhealennuksen ottakaa yhteys akatemia@dash.fi.

RYHMIEN KUVAUKSET

Ulkotreeni 85,00€
Kokoontumispaikat vaihtelee ja ne ilmoitetaan nettisivuilla.
Parkourin monipuoliseen harjoitteluun kuuluu monipuolisissa olosuhteissa harjoittelu. Tämä ryhmä on tarkoitettu aikuisille (yli 15-v.), jotka eivät säikähdä sadetta tai pakkasta. Kauden mittaan treeneissä koetaan miten erilaiset olosuhteet vaikuttavat parkouraamiseen; rajoittaen välillä, mutta myös avaamalla uusia mahdollisuuksia. Ryhmä sopii kaiken tasoisille harrastajille ja suosittelemme sitä yhdessä jonkun muun viikkotunnin kanssa. Tämä on sitä true parkouria!

PERHERYHMÄT

Taapero-parkour 87,50€
Taapero-parkour on tarkoitettu 1,5v-3v lapsille, mutta tunnille on tervetullut kuka tahansa, joka osaa jo kävellä. Tunnilla lapsi ja aikuinen pääsevät liikkumaan yhdessä; lapselle on aikuisen avustamana sopivia leikkejä ja temppuratoja ja aikuiselle lapsen avustamana mukavaa kuntoilua ja yhdessä liikkumista. Tunti aloitetaan aina yhteisellä leikillä tai alkulämmittelyllä, josta jatketaan temppu- eli seikkailuradalle, josta saattaa löytyä muun muassa Jättiläisen portaat tai vaikka Pusu-alligaattoreiden kanjoni. Loppuun on aikuisille parkour-kuntoilun myötä hikeä tarjolla. Aikuisen ja lapsen yhteiset parkour-tuokiot ovat antaneet jo monille mielekkään ja hauskan yhteisen harrastuksen.

Perhe-parkour 92,50€
Perhe-parkour on tarkoitettu 3-6v. lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa.

Aikuiselle fitness, lapselle parkour 145,50€
Suuren kysynnän vuoksi järjestämme ryhmän, jossa aikuinen ja 7-12v. lapsi voivat käydä harrastamassa yhtä aikaa. Aikuisille tarjolla on kuntoilua, voimailua ja kehonhuoltoa parkourin omaisesti, kuten parkour-fitness harjoituksissa (ks. sivun lopusta löytyvä ryhmäkuvaus), ja lapsille on tarjolla parkour-opetusta mukautettuna peleillä, leikeillä ja hauskanpidolla. Huomaathan että yhdellä ilmoittautumisella ilmoitetaan sekä lapsi että aikuinen!

AIKUISTEN RYHMÄT

Aikuisten oikeesti ryhmää ei valitettavasti järjestetä syksynä. Huomioithan, että kaikki aikuisten ryhmät (poikkeuksena Edistyneet) ovat kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille.

Lady Parkour 92,50€
Tämä ryhmä on vain ja ainoastaan naispuolisille vähintään 12-vuotta täyttäneille tai ihan jo aikuisille. Toki jokainen tyttö eli nainen voi osallistua mihin tahansa muuhunkin ryhmään, mutta tähän yksinoikeudella. Ryhmä tarjoaa opetusta jokaisen osallistujan tason mukaan eli tervetulleita ovat niin aloittavat kuin pidemmällekin ehtineet.

Aikuiset 92,50€
Ryhmät on tarkoitettu kaikentasoisille aikuisille (yli 15-v.). Ryhmässä harjoitellaan parkourin perustekniikoita unohtamatta parkourille ominaista luovaa liikkumista ja liikkeiden soveltamista. Tunneilla pidetään hauskaa hyvässä hengessä ja halutessaan jokainen pääsee haastamaan itseään kannustavassa seurassa. Lihaskuntoharjoittelussa keskitytään kehittämään parkourin kannalta tärkeimpiä ominaisuuksia ja monesti hyödynnetään parkour-tekniikoita, kuten nousuja ja hyppyjä tai voimaillaan parkourin omaisesti. Enemmän parkouria haluaville suosittelemme lisäksi ulkotreenejä, parkour fitnesstä ja edistyneiden ryhmää.

Edistyneet 92,50€
Ryhmä on  tarkoitettu henkilöille, jotka ovat vähintään 15-vuotiaita tai aikuisia ja ovat harjoitelleet parkouria hieman pidempään. Parkourin perusteet (esim. apinaylitys) tulee olla jo hallussa sillä tekninen harjoittelu on soveltavaa ja haasteet ovat ennen kaikkea henkisiä. Harjoituksissa keskitytään muun muassa liikkeen laatuun, "flowiin" eli sujuvuuten, haasteiden murtamiseen sekä henkilökohtaisten heikkouksien voittamiseen. Ryhmässä on varsin parkourmainen henki ja harjoittelua värittää hurja asenne ja itsensä haastaminen. Mikä parasta, täällä pääsee tekemään ihan tosi paljon punnerruksia! Kaikille edistyneille suosittelemme harjoittelua useissa eri ryhmissä sekä omatoimista harjoittelua.

LASTEN JA NUORTEN RYHMÄT

Lähiöryhmät:
Jo syksystä 2009 alkaen Akatemia on opettanut parkouria eri asuinalueilla Jyväskylässä ja lähikunnissa. Lähiöryhmät on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille ja nuorille ja niissä harjoitellaan parkourin perustaitoja turvallisesti vaiheittain ja opitaan samalla vastuullisen harrastamisen ja ryhmässä toimimisen taitoja. Ominaista ryhmille on tutustuminen omaan lähiympäristöön uudenlaisena liikuntapaikkana.
Lähiöryhmiä löytyy seuraavilta alueilta:
Vaajakoski, Muurame ja Laukaa.
Ryhmien kokoontumisajat ja paikat löydät täältä. Lähiöryhmien hinta on 72,00€

Lasten ryhmät 87,50€
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 1-4-luokkalaisille. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Nuorten ryhmät 92,50€
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 5.-luokkalaisille ja vanhemmille nuorille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen. Huomaathan että nuorten ryhmiä löytyy eri ikäisille suunnattuna!

Nuoret 1, 8-luokkalaisille ja pitempään harrastaneet
Nuoret 2-3, 5-7-luokkalaisille ja vanhemmille

MUUT RYHMÄT

Sekaryhmä 92,50€
Ryhmä on nimensä veroisesti tarkoitettu aivan kaiken ikäisille ja tasoisille. Ryhmässä aloittelija pääsee kiinni lajiin ja oppii perustekniikoita ja kehittyneempi voi hioa taitojaan. Suuri ikä- ja taitojakauma antaa ryhmälle oman leimansa, ja eri-ikäiset voivat oppia myös toisiltaan. Sekaryhmässä liikkumisen tasa-arvo ja kannustus nousevat parhaimmillaan erinomaisesti esiin ja harjoittelussa vallitsee hieno yhteishenki.

Aamupuuro - Parkouria ja akrobatiaa 90,50€
Parkour Akatemia ja Jyväskylän Sirkuskoulu haluavat tarjota aamuvirkuille toimintaa. Vaikket olisikaan sellainen, tämä aamupuuro saa kyllä jokaisen päivän käyntiin! Tunnilla herätellään huolellisen alkulämmittelyn myötä keho ja mieli virkeiksi, jonka jälkeen yhdessä harjoitellaan pyörähdyksiä ja kieppejä parkourin omaisesti sekä opitaan akrobatian perusteita käsillä seisten ja toisia ihmisiä nostellen. Ryhmän jälkeen on monesti mahdollisuus jäädä harjoittelemaan Loikkaamolle omatoimisesti.

Parkour Fitness 92,50€
Ryhmä keskittyy lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoitteluun, joka koostuu lämmittelystä, venytteystä ja monipuolisista lihaskuntoharjoitteista. Voimaharjoitteiden tekeminen ja kuntoilu on eittämättä tärkein parkourin osa-alue, johon jokaisen harrastajan tulisi kiinnittää huomiota. Lihaskunto- ja voimaharjoittelun lisäksi tunnilla kehitetään esimerkiksi tasapainoa ja notkeutta.
Parkouraajien lisäksi tunnit soveltuvat kaikille, jotka haluavat parantaa omaa kuntoaan. Tunneille osallistuminen ei vaadi kovaa pohjakuntoa. Jokaisesta harjoituksesta löytyy jokaisen kunnolle ja taidoille sopiva versio. Parkour Fitness -tunnit eroavat normaalista jumpasta ja kuntoilusta siten, että lihaskuntoharjoitteina tehdään mielekkäitä parkourin omaisia liikkeitä, jotka paitsi kohentavat hauskalla tavalla kuntoa myös opettavat tekijäänsä liikkumaan ja kehittämään esimerkiksi motorisia taitoja.