Parkour Akatemia :: Ohjaajat

Jyväskylän Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun ohjaajat

Hyvät naiset, herrat ja muut! Tässä he ovat: meidän ohjaajamme!

Kuten hienoimmissa teelajikkeissa kerätään vain parhaimmat lehdet, niin myös me valitsemme ohjaajamme. Tämän jälkeen ohjaajamme rullataan ja hapetetaan (joissain tapauksissa fermentoidaan) ohjaajakoulutuksissa. Sitten tarvitsee vain lisätä lämmin vesi, eli innokkaat oppilaat, ja antaa ohjaajiemme taitojen diffusoitua oppilaisiin. Ai jai - ai jai!

pera

Perttu Pihlaja

Perttu Pihlaja vastaa Akatemian ja parkour-ohjauksen kehittämisestä, toisin sanoen hän nauttii tittelistä kehityspäällikkö. Kehittymisen lisäksi hän opettaa ja esiintyy meillä ja muualla.

ADAPT Level 3 parkour-ohjaaja.

jaskaJaakko Junttila

Liekki-Jaska on parkourin myöhäisherännyt, mutta kokenut liikkuja ja ohjaaja lukuisista muista yhteyksistä. Liekki-Jaska vastaa parkour- ja sirkussali Tantereen kehittämisestä.

Jaakko ohjaa parkouria kaiken ikäisille.

ADAPT Level 3 parkour-ohjaaja.

hattuMikko "Hattu" Kervinen

Mikko Kervinen. Hän on täällä! Hän tekee Le Parkouria eikä pysähdy yhtään koskaan. Hän parkouraa herkästi ja ihan katkeamattomalla flowlla. Hattu on kunnostautunut myös kiinalaisessa tolpassa pyörimisessä ja käsinseisonnassa.

Hattu vetää parkouria kaikenikäisille ja tasoisille sekä käsilläseisontaa. Tämän lisäksi hän vastaa toimiston puhelimeen ja sähköpostiin.

ADAPT Level 3 parkour-ohjaaja, ja parkourin opetuksen laatuvastaava.

tiiabTiia Buckman

Tiia on ohjaajien pituusjärjestyksessä se ensimmäinen! Hän karkasi sirkukseen vuonna 2011, sittemmin opiskellut liikunnanohjaajaksi, tykkää kiipeillä ja roikkua aika lailla missä vaan. Tiian päälaji on ilma-akrobatia.

Tiia ohjaa ihan kaikkea ihan kaikille! Parkouria, sirkusta, lattia-akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, huuhhuh!

rahisHenri Rahikainen

Henri Rahikainen on Duo Voimaeläimen toinen puolikas ja Tantereen leikkimaisteri. Henrin pää pursuaa kummallisia ideoita, joista hämmentävän suuri osa on toimivia! Hän taitaa jongleeraamisen jalon taidon, eikä välitä onko heiteltävä väline tulessa vai ei.

Henri harjoittelee myös ahkerasti pari- ja lattia-akrobatiaa, joita hän ohjaa vieläkin ahkerammin. Näiden lisäksi Henrin voi tavata ohjaamasta sirkusta ja parkouria. Toisin sanoen kaikkea kaikille! Ihmeellistä!

atteAtte Niittykangas

Atte pöllähti pariimme Rovaniemeltä eräs kaunis päivä ja vajaa vuosi tästä Atte olikin jo tärkeä osa Tantereen toimiston ydintä.

Atte, joka tunnetaan myös Sirkusfysiona on koulutukseltaan fysioterapeutti, mutta akrobaattisen koulutuksen hän saanut Jyväskylän capoeira-piireistä ja Rovaniemen sirkuskoulu Taika-ajalta.

Aten voi löytää ohjaamasta käsilläseisontaa, lattia- ja trampoliiiniakrobatiaa, sirkusta sekä perhe- ja pikkuapinaryhmiä. Hän on myös vastuussa Tantereen lukujärjestyksestä, oo!

minjaMinja Kuitunen

Minja ”Ninja Minjago” napattiin Tantereen ohjaajakaartiin harrastajien riveistä. Hän hurahti sirkuksen maailmaan aikaisempien harrastustensa joukkuevoimistelun ja tankotanssin kautta vuonna 2013.

Tästä ollaankin päädytty siihen, ettei päivääkään ilman sirkusta näy! Minjan päälajeja ovat rengastrapetsi, käsinseisonta, sekä notkeus- ja lattia-akrobatia. Tantereella hän ohjaa useita ryhmiä aina pikkuapinoista lasten parkouriin ja lattia-trampoliiniakrobatiasta käsinseisontaan.

Minja kuuluu myös nuorten vaikuttamisryhmä Sirkumenttiin, joka toimii Suomen Nuorisosirkusliiton alaisena.

laurioLauri Ovaska

Lauri aloitti sirkusharrastuksensa syksyllä 2016 Tantereella ja evolvoitui harrastajasta ohjaajaksi syksyllä 2018. Samanaikaisesti hän suorittaa siviilipalvelustaan. Laurin päälaji on ilma-akrobatia, mutta hän treenaa myös aktiivisesti muun muassa lattia- ja pariakrobatiaa.

 

pandaPanu "Panda" Ilén

Panu "Panda" Ilén on parkourannut vuodesta 2006 lähtien ja opettanut Parkour Akatemialla vuodesta 2010.

Vuosien aikana hän on aktiivisesti matkustanut ulkomailla harjoittelemassa ja opettamassa lajia. Vaihtuva ympäristö ja vaikutteet ympäri maailmaa ovat pitäneet hänen kehityksensä urheilijana nousujohteisena.

Parkourin lisäksi hän opettaa ja harrastaa kiinalaista tolppa-akrobatiaa.

 

veeraVeera Merikoski

Veera on sirkusohjaaja ja -esiintyjä, joka tykkää temppuilla kaikenlaista kaiken ikäisten kanssa. Veera aloitti sirkusharrastuksen 2011 ja pian alkoikin jo esiintymään toisen (silloisen) aloittelijan, Henrin, kanssa Duo Voimaeläimenä. Voimaeläin esiintyy nykyäänkin yhdistellen eri sirkuksen lajeja, joista suosikkeja ovat tulenpyöritys, pariakrobatia ja jongleeraus.

Veeran ohjausura alkoi 2012 syksyllä ja nykyään häneen törmää lasten, perheiden ja aikuisten sirkustunneilla, sekä lattia- ja pariakrobatiatunneilla.

pinajPinja Mikkonen

Moikka! Pinja täällä! Liityin Tantereen ohjuskaartiin kesällä 2016 ja ohjaan pääosin lattia-akroa.

Sirkuksen pariin päädyin muutama vuosi sitten kaverin suostuteltua kokeilemaan pariakrotunnille. Tanterella mut löytää usein joko pää alaspäin tai muiden nosteltavana, ja joskus trampalta. 

jönkkö.jpegJoonas "Jönkkö" Purastie

No mutta! Onko se Atte? No ei, vaan se on Jönkkö! Joonas Purastie on SaSakista valmistunut sirkusartisti, jonka päälajit ovat köysi ja venäläinen aisa. Parkouria Joonas on treenannut vuodesta 2005.

Atte löysi tämän kaksoisolentonsa harhailemasta Jyväskylästä ja toi kotiin Tantereelle. 

 

emmiEmmi Ruotsalainen

Emmi hypähti ohjaajistoomme ihailtavalla oma-aloitteisuudella. Kuullessaan ohimennen, että meillä on tarvetta alle kouluikäisten ohjaajalle hän totesi "No minua voisi kiinnostaa." Tämä ja esimerkillinen toiminta tunneilla teki toimistoon saman tien vaikutuksen.

Luokanopettajaksi valmistunut Emmi on aiemmin ohjannut monenlaisia jumpparyhmiä lapsille. Häneen voi törmätä pääasiassa perhe- ja pikkuapinaryhmissä.

ElsaElsa Kalervo

Elsan liike alkoi täysiä vuonna ’84 eikä ole sen jälkeen lakannut ollenkaan. Tanssin ja kamppailulajien kautta tie vei sirkukseen ja sieltä löytyi koti.

Elsan lajeja ovat käsinseisonta, pariakrobatia ja ilma-akrobatia vertikaalivälineissä.

Teatteriakin työkseen tehnyt Elsa sulkeutuu nykyään päivisin kevyesti pehmustettuun huoneeseen puhumaan itsekseen. Eli työskentelee radiossa.

oskarOskar Mustonen

Oskar on aikanaan ponnistanut meidän tunneilta ohjaajaksi. Onnistuneesti taivalletun ohjaajapolun hedelmiä. Juuso Välimaan protegé.

Tarina kertoo, että Oskar pystyy vetämään parkouria niin hyvin, että herkimmät katsojat herkistyvät kyyneliin. Tarina ei kerro, onko tämä tarina totta.

Vetää pääasiassa lasten parkouria.

 

niklasNiklas Iljin

Niklas kävi aikanaan Parkour Akatemian tunneilla, kunnes hän legendojen mukaan lähti vuorille viettämään murrosikäänsä. Hän vietti varhaisnuoruutensa milloin karhujen kanssa painien ja milloin susien kanssa juosten; eläen luonnon antimista.

Eräänä kauniina kevätpäivänä bongasimme skrodahtaneen Niklaan vetämässä kovaa settiä Alvar Aallon uimahallilla ja saimme hänet töihin jo sinä kesänä. Uskomaton tarina!

Niklas vetää pääasiassa lasten parkouria.

mestuMesku Lammi

Ristimänimeltään Mesi-Maaria, Mesku halaili tiensä ohjaajakaartiimme akrojoogan kautta ja meidän sydämiin - aaaww.

Silloin kun Mesku ei pyörittele ihmisiä jalkojensa yllä hän on mukana Jyväskylän improvisaatioteatteritoiminnassa. 

sanniSanni Kaipainen

Sanni on harrastanut pariakrobatiaa vajaat kaksi vuotta. Tähän maailmaan hän sukelsi ensi kertaa kaverin kautta. Sanni jäi koukkuun ensisukelluksella.

Sannin päälaji on siis pariakrobatia, mutta hänet voi bongata myös acroyogan puolelta.

lauri.jpegLauri

Laurille parkour on juuri se oma juttu! Lauri on harrastanut itse parkouria jo vuosien ajan, ja hänet napattiin meille ohjaamaan kesäleirejä vuonna 2016. Siitä lähtien Lauri onkin ohjannut aktiivisesti eri parkourryhmiä Tantereella, oman treenaamisen ohella tietysti!

 

viliVili Keinänen

Vili aloitti parkourin vuonna 2010 parkourleirin innoittamana. Leirien ja viikkotuntien ahjossa terästyttyään hän nousi lopulta osaksi ohjaajakaartiamme. Useimmiten Vilin löytää Tantereelta tasapainohaasteiden parista tai roikkumasta miloin mistäkin. Parkourin ohella Vilin aika kuluu muun muassa musiikin, kirjallisuuden ja partion parissa.

Vili ohjaa lasten parkour-ryhmiä. 

mauriMauri Hase

Mauri on Parkour Akatemian kasvatteja. Kun pitkäaikaiselle harrastajalle oli tullut tarpeeksi ikää ja intoa, nappasimme Maurin välittömästi ohjaajakaartiimme.

Mauri suhtautuu parkouriin ja sen ohjaamiseen intohimoisesti. Hän ohjaa pääasiassa lasten parkour-ryhmiä.

niilo.jpeg

Niilo Tuomaala

Niilo on yksi Parkour Akatemian nuorista lupauksista, jonka positiivista energiavarausta voi yrittää tyhjentää - mutta tuskin siinä onnistuu. Niilon sydäntä lähellä ovat puut, roikkuminen ja mölyäminen. Niilo on itse harrastanut parkouria 10 vuotta. Hän oli TET:issä Parkour Akatemialla, ja ensimmäisenä päivänä Hämähäkki-Perttu ilmoitti: "Mehän leivotaan Niilosta meille ohjaaja!"

Ja niinhän me leivottiin! Niilo aloitti ohjaamisen kesäleirillä ja ohjaa nyt lasten parkour-tunteja.

 

hulda.jpegHulda Väisänen

Huldalla on värikäs harrastustausta sirkuksesta, ilma-akrobatiasta, kilpatelinevoimistelusta sekä uimahypystä. Kiinnostus ohjaajan työhön ajoi Tantereelle ja nyt Hulda ohjaakin lasten tunteja meillä!

 

marianneMarianne Leppä

Marianne on Tantereen oma joogaekspertti. Hän aloitti joogan 2007 saadakseni helpotusta kipeytyneeseen selkäänsä. Lajin hyvää tekevistä vaikutuksista vakuuttuneena Marianne opiskeli hatha jooga -opettajaksi 2010 sekä ilmajooga-ohjaajaksi 2014.

"Elämän löytöretkeilijänä päädyin sirkuksen ja parkourin pariin nykysirkus-proggiksen myötä 2012, siitä asti lajit ovat olleet osa elämääni. Lähinnä sydäntäni on ilma-akrobatia."

katumestari mika

Mika "Katumestari" Vuoriainen

Ihan todella harvalla parkouraajalla on yhtä cool parkour-nimi kuin Katumestarilla eli Mika Vuoriaisella. Katumestarin rauhallinen ja vakuuttava olemus on edukseen niin ohjatessa kuin esiintyessäkin. Katumestari on liikuntabiologi ja yksi Harjoitusohjelmapalvelu Athletican valmentajista.

anttiAntti "Älä Vastaa" Vuoriainen

Älä Vastaalla on monien vuosien harjoittelu- ja ohjauskokemus parkourissa. Tämä opettajaksi opiskeleva nuori mies hallitsee parkour-opetustilanteet vaikka silmät kiinni ja ilman käsiä. Hän on pidempi ja hauskempi versio Katumestarista. ÄV on myös kokenut breikkaaja!

rottaLotta Rautakorpi

Monitaiteellinen möyrintämaisteri Rotta viihtyy parhaiten väärinpäin ja roikkuen. Mieluisimmat lajit ovat ilma-akrobatia, kiinalainen tolppa, pariakrobatia, käsinseisonta, sirkustaide, improvisaatioteatteri, puussakiipeily, möyrintä... Lotan erityisalaa ovat sosiaalinen sirkus, lajien yhdistäminen ja rajojen venyttäminen.

Lotta on jyväskyläläisen sirkustoiminnan pioneereja. Hän päätyi sirkukseen teatterin kautta, ja oli yksi progesirkusryhmä Company Uusi Maailman perustajista

Maija

Maija Hietala

Maija on yksi Tantereen vahvimmista ja sydämellisimmistä ohjaajista. Taiteellinen hörhö jonka mielikuvituksella ei ole  rajoja. Maijan iloisen ja leikkisän luonteen vuoksi hän on erityisen hyvä ohjaamaan kaikenikäisiä.

Maija ohjaa Tantereella pääasiassa pariakrobatiaa.

hanninenHannu Rouvinen

Hannu on Parkour Akatemian ohjaajien joukosta tanssilattian ehdoton kuningas. Ohjauskokemusta Hannulla on jo monien vuosien verran sekä tanssin että parkourin saralta.

Hannun voi tavata vetämästä parkour tunteja kaiken ikäisille aivan loppumattomalla energialla.

hanninenTiia Rouvinen

Tiia seurasi parkouria sivusta vuosia ennen kuin uskalsi vihdoin lähteä hommaan mukaan.

Tiia on parkourin lisäksi ohjaillut tanssia ja jalkapalloa, joita on myös harrastanut puolet elämästään.

Tiia ohjaa pääasiassa parkouria lapsille.

harriHarri Varpanen

Harri on jongleerannut vuodesta 1998 ja pyörinyt sirkuskoululla alusta asti. Niittänyt mainetta matemaatikkojonglöörinä. Esiintynyt kolmella mantereella. Oman tien kulkija, jota näkee Tantereella aina välillä treenaamassa, joskus ohjaamassakin.

hirvioHenri "Hirviö" Hänninen

Hirviö eksyi parkourin pariin vuonna 2009 ja siitä pari vuotta myöhemmin sirkukseen. Nörtimmän tason kiinnostus liikuntaan ja kehon toimintaan ajoi Hirviön liikuntabiologian pariin, ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Hirviö harjoittelee ja ohjaa ilma-akrobatiaa, lattia-akrobatiaa ja parkouria. Häneen voi törmätä myös kunto- ja liikkuvuusryhmissä jakamassa loputonta tietouttaan.

Hän on myös Harjoitusohjelmapalvelu Athletican valmentaja.

riikkaRiikka Mustanoja

Riikka napattiin Tantereen ohjaajakaartiin harrastajien joukosta Jyväskylän Sirkuskoulun alkuaikoina.

Riikan päälaji on ilma-akrobatia, jota hän alkoi harrastamaan heti, kun Sirkuskoulu aloitti toimintansa.

Hänet voi löytää ohjaamasta ilma-akrobatiaa, pikkuapinoita ja perheparkouria.