Parkour Akatemia :: Helsinki

Helsingin Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu

Helsingin Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu tarjoaa ammattitaitoista, hauskaa ja turvallista parkour- ja sirkus- sekä akrobatiaopetusta kaikenikäisille. Ohjaajamme ovat koulutettuja ja kokeneita lajien ammattilaisia.

Toimimme kahdessa eri toimipisteessä: toinen sijaitsee Pasilassa ja toinen Lauttasaaressa.

Ilmoittautuminen Pasilan kevätkaudelle 2020 aukeaa 8.11. vanhoille ja 15.11. uusille harrastajille.

ilmoittaudu-nyt-300x60.png Lauttasaareen!

ilmoittaudu-nyt-300x60.png Pasilaan!

Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, parkour-tekniikoiden turvallisesta opettelusta, lihaskuntoharjoittelusta sekä soveltavista lajia tukevista harjoituksista. Ryhmät on jaettu iän perusteella ja eri ikäryhmissä painotetaan luonnollisesti eri asioita. Kaikilla tunneilla on kuitenkin tärkeimpänä mukana lajille ominainen hauskanpito ja luovuus. Kaikista tunneilla tehtävistä harjoitteista muokataan kunkin tasolle juuri sopivan haastava versio, sekä jokainen löytää itselleen ominaisen ja turvallisen tavan liikkua taidoistaan riippumatta. Haluamme myös opettaa harrastajia huomioimaan itsensä ja ympäristönsä vastuullisella tavalla kun he harrastavat parkouria. On tärkeää opetella harjoittelemaan turvallisesti ja tuntemaan omat rajansa jättämällä ympäristö aina samaan kuntoon kun se oli saapuessa.

Periaatteet

Turvallisuus - Akatemian tunneilla ensimmäisenä tulee aina turvallisuus. Harjoituksissa kaikki liikkeet opetellaan turvallisesti vaihe vaiheelta ja lisäksi tehdään kehoa valmistavia harjoituksia. Tarvittaessa liikkeitä ja harjoituksia käydään läpi useiden vaiheiden kautta. Tärkeimpänä periaatteena kulkee turvallisen parkourin harjoittelutavan siirtäminen eteenpäin nuorille harrastajille.

Henki - Parkour Akatemia haluaa vaalia parkourin alkuperäistä henkeä ja ajatusmaailmaa. Mielestämme lajissa korostuvat kokonaisvaltainen harjoittelu osana elämää, harjoittelukumppanien kunnioitus ja auttaminen sekä luovuus ja vapaus omaan harjoitteluun. Parkour on laji, johon ei sisälly kilpailua kuin itseään vastaan.

Oma-aloitteisuus - Tarkoituksenamme on innostaa ja kannustaa ihmisiä omaehtoiseen, heille itselleen luonnolliseen liikkumiseen. Akatemian jäseniä ohjataan harjoittelemaan parkourin hengen mukaisesti myös tuntien ulkopuolella. 

Vastuullisuus - Lajille tärkeää on ympäristön ja muiden ihmisten kunnioittaminen. Harrastaminen tapahtuu vain luvan kanssa sopivilla alueilla ja ympäristä jätetään aina sellaiseen kuntoon kun se oli tullessa. 

Ulkoharjoittelu

Pidämme ulkoharjoittelua erittäin tärkeänä osana lajia. Pasilassa on aina osa kaudesta ulkoharjoituksia, ja Lauttasaaressa pyrimme järjestämään ulkoharjoituksia parkour-ryhmille tilanteen mukaan. Rankimman talvikauden vietämme kuitenkin sisätiloissa, jotta harjoittelu pysyy mielekkäänä ja turvallisena. Parkour opettaa tutkimaan ja käyttämään ympäristöä aivan uudella tavalla. Ulkoharjoittelussa. Vastuullinen harrastaminen ja ympäristöstä huolehtiminen ovat tärkeitä teemoja harjoitellessamme ulkona.

Kokemus

Parkour Akatemian ohjaajat ovat kaikki itse lajin huippuosaajia Suomessa. Jokaisella ohjaajalla on omakohtaista harrastuskokemusta useiden vuosien ajalta ja kaikki harjoittelevat edelleen säännöllisesti. Tämän lisäksi ohjaajat ovat kaikki käyneet kansainvälisen A.D.A.P.T-ohjaajakoulutuksen sekä osallistuvat säännöllisesti järjestämiimme lisäkoulutuksiin. Jokaisella ohjaajalla on halu ja kiinnostus viedä lajia eteenpäin Parkour Akatemian periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja ohjaajista Ohjaajat-välilehdeltä.

 

Seuraa meitä myös somessa!

  instalogo.png  INSTAGRAM

facebook-logo-png-2335.pngFACEBOOK

RSS Icon