Parkour Akatemia :: Opetus


Klikkaa alta kaupunkiasi, tarkista opetuksen aikataulu ja ilmoittaudu tunneille

JYVÄSKYLÄ | LAHTI | HELSINKI | TURKU | KUOPIO

Yleistä tietoa opetustoiminta

Parkour Akatemia järjestää useassa Suomen kaupungissa viikottaista, ammattitaitoista opetusta. Lisäksi tarjoamme opetusta erilaisissa tapahtumissa ja työpajoissa, esimerkiksi koulujen liikuntapäivissä. Olet sitten kiinnostunut kokeilemaan lajia itse tai tilaamaan opetusta muille, klikkaa vasemmalta lähimpääkaupunkia ja ota yhteyttä!

 

Parkour Akatemia

Akatemian on perustanut vuonna 2008 The Concept of Dash eli Rynnistyksen Käsite -niminen parkour-tiimi, joka on opettanut lajia säännöllisesti jo vuodesta 2004.


Arvot

Turvallisuus - Akatemian tunneilla ensimmäisenä tulee aina turvallisuus. Harjoituksissa kaikki liikkeet opetellaan turvallisesti vaihe vaiheelta ja lisäksi tehdään kehoa huoltavia lihaskuntoharjoituksia. Tärkeimpänä periaatteena kulkee turvallisen parkourin harjoittelutavan siirtäminen eteenpäin.

Henki - Parkour Akatemia haluaa vaalia parkourin alkuperäistä henkeä ja ajatusmaailmaa. Mielestämme tässä korostuvat kokonaisvaltainen harjoittelu osana elämää, harjoittelukumppanien ja -ystävien kunnioitus ja auttaminen sekä luovuus ja vapaus niin harjoittelussa kuin muillakin elämän osa-alueilla.

Oma-aloitteisuus - Tarkoituksenamme on innostaa ja kannustaa ihmisiä omaehtoiseen, heille itselleen luonnolliseen liikkumiseen. Akatemian jäseniä ohjataan harjoittelemaan parkourin hengen mukaisesti myös tuntien ulkopuolella.

Vastuullisuus - Suomen Parkour ry. on lanseerannut termin parkourin vastuullinen harrastaminen. Tällä tarkoitetaan itsensä ja ympäristön vastuullista huomioimista parkouria harrastettaessa.


Tuntien sisältö

Kaikki Parkour Akatemian tunnit koostuvat alkulämmittelystä, parkour-tekniikoiden turvallisesta opettelusta ja lihaskuntoharjoittelusta. Ryhmät on jaettu iän ja lajikokemuksen mukaan. Eri ryhmissä painotetaan eri asioita, esimerkiksi lasten ryhmissä tekniikoita opetellaan paljon pelien ja leikkien avulla, ja aikuisten ryhmissä keskitytään jo haastavampiin tekniikoihin ja lihaskuntoharjoitteluun. Kaikessa on mukana lajille ominainen hauskanpito. Kaikista tunneilla tehtävistä harjoitteista muokataan kunkin tasolle juuri sopivan haastava versio.

Keskeinen asia tunneilla on oppia huomioimaan itsensä ja ympäristönsä vastuullisella tavalla lajia harrastettaessa. On tärkeää oppia harjoittelemaan turvallisesti ja tuntemaan omat rajansa.


Varusteet

Ulkoharjoituksiin tulee varata säänmukainen liikuntavarustus. Hyvin toimiva on esimerkiksi verryttelyasu ja tavalliset lenkkikengät. Jalkineiksi käyvät muunkinlaiset tennarit, mutta esimerkiksi skeittikengät voivat olla liukkaat. Pieni sade ei parkouraamista estä, mutta silloin kannattaa pukeutua riittävän lämpimästi. Suuria kantamuksia kannattaa välttää, mutta esimerkiksi reppu on kätevä kuljettaa mukana. Sinne kannattaa pakata lähinnä juomapullo ja tarvittaessa lämmintä vaatetta. Mitään suojavarusteita ei periaatteessa tarvita, mutta kylmällä säällä jotkut käyttävät hanskoja. Pitää kuitenkin muistaa, että ne saattavat helposti kulua puhki parkourin tiimellyksessä.

Sisäharjoituksissa parkourataan kevyessä liikuntavarustuksessa (t-paita, verkkarit). Jalkineiksi käyvät mitkä tahansa lenkkarit, kunhan ne ovat puhtaat ja sisäkäyttöön pyhitetyt. Myös sisäpelikengät toimivat oikein hyvin. Koulujen liikuntasaleissa voi halutessaan käyttää niin ikään sisäpelikenkiä.


Ohjaajat

Akatemian opetuksesta vastaa ammattitaitoinen ohjustiimi, joka on huolella valittu suomalaisen parkourin pioneereista ja se koostuu lajin ammattilaisista ja kokeneista harrastajista.
Katso kaupunkikohtaisilta sivuilta oman alueesi ohjaajat. 


Vakuutus

Kaikki tunneille osallistuvat ovat vakuutettuja. Vakuutuksesta voit kysyä Parkour Akatemian toimistosta!