Parkour Akatemia :: ADAPT tasot

ADAPT-tasot

ADAPT -järjestelmä tarjoaa kahden tasoisia koulutuksia ja niitä vastaavia sertifikaatteja. Läpäistyään kunkin koulutukset ja suoritettuaan muut vaadittavat toimet, kandidaatti sertifioidaan tämän tason mukaan. 

Taso 1: Apuohjaaja

Koulutus kestää 3 päivää. Koulutus tarjoaa taidot ja tiedot turvallisten parkour-harjoitusten apuohjaamiseen. Koulutus käsittelee mm. ryhmän hallintaa, tuntien suunnittelua, parkourin ja siihen liittyvän lihashuollon valmentamista turvallisesti. Koulutukseen osallistuminen edellyttää 16 vuoden ikää ja vähintään vuoden kokemusta lajista.

Koulutuksen päätteeksi pidetään kirjallinen koe ja näyttökoe opetustilanteesta.

Sertifikaatin saaminen edellyttää koulutuksen käymisen ja kokeiden läpäisemen lisäksi apuohjaamista 10 kertaa parkour tunnilla, joita valvoo ADAPT tason 2 sertifioitu ohjaaja. Saadakseen Level 1 -sertifikaatin on oltava vähintään 16-vuotias.

HUOM: Liikunnan opettajille ja muille liikunnan ammattilaisille, jotka omaavat jo valmentamisen perustaidot, on 1. tason ADAPT-koulutuksesta oma versio. Tässä koulutuksessa keskitytään nimenomaan parkourin tekniikan opettamiseen.

 

Taso 2: Ohjaaja

Varsinainen ADAPT-ohjaajakoulutus on vaativa ja sertifikaatin saaminen edellyttää tietoa lajin valmentamisesta ja kykyä suorioitua parkourin tekniikoista hyvin.

ADAPT tason 2 ohjaaja on harjoitellut parkouria useamman vuoden ja on fyysisesti ja teknisesti korkealla tasolla. Lisäksi 2. tason ohjaajan pystyy opettamaan kaiken tasoisille parkouraajille, sekä suunnitelman mukaisesti, että ilman suunnitelmaa vastuullisesti ja parkourin arvojen mukaisesti. Hän on pätevä ohjaamaan itsenäisesti ja pystyy johtamaan muita ohjaajia suuremmilla oppilasmäärillä.

Koulutus kestää useamman päivän ja sertifikaatin saaminen edellyttää erillisen kolmiosaisen testin läpäisemisen.

 

Seuraava ADAPT tason 1 kurssi: 13.-15.1.2017 Jyväskylässä

 

Yhteistyössä:

SPY