Parkour Akatemia :: Henri

Athletican_logo.jpg

isokuva2_hirvis.jpgOlen Henri Hänninen, liikuntabiologian opiskelija Jyväskylän Yliopistossa. Ennen liikuntabiologian opintojen aloittamista vuonna 2013 olen opiskellut yliopistossa kemiaa, fysiikkaa ja solu- ja molekyylibiologiaa. Nykyisin toimin opintojen lisäksi parkour- ja sirkusohjaajana Parkour Akatemiassa ja Jyväskylän Sirkuskoulussa. Sirkuksen puolella olen myös esiintynyt Jyväskylän Sirkuskoulun, Company Uuden Maailman sekä nykysirkusryhmä Väreen riveissä.

Aloitin liikunnan kunnolla vasta vuoden 2009 syksyllä (20 vuotiaana), kun löysin korkeakoululiikunnan tarjoaman parkourin alkeiskurssin. Olin tuolloin lähes täysin liikuntataustaton ruipelo, jonka aiemman elämän fyysisesti haastavimpiin aktiviteetteihin lukeutuivat lapsuudessa muutaman vuoden verran mukana kulkeneen karateharrastuksen lisäksi lähinnä sähkökitaran soitto ja pehmomiekkailu. Liikunta ei ollut koskaan edes erityisesti kiinnostanut minua. Parkourkurssin antama alkukipinä oli kuitenkin niin voimakas, että liikunnasta tuli heti keskeinen osa elämääni. Alussa harjoitteluni keskittyi puhtaasti parkouriin ja sitä tukevaan ominaisuusharjoitteluun, mutta melko pian seuraavien vuosien aikana löysin tieni myös sirkuksen akrobatialajien pariin.

Nykyisiin harrastuksiini lukeutuu mm. parkour, ilma-akrobatia (vertikaalikangas ja köysi), lattia-akrobatia ja pariakrobatia. Luonnollisesti mukana kulkee myös lajeja tukeva ominaisuusharjoittelu, eli monipuolinen voiman, nopeuden ja liikkuvuuden kehittämiseen keskittyvä harjoittelu.

Lajitaustani vuoksi fysiikkavalmennuksen kentällä keskeisimpiin mielenkiinnon kohteisiini lukeutuvat nimenomaan liikkuvuus-, voima-, ja nopeusvoimaharjoittelu sekä näiden kolmen enemmän tai vähemmän oudot yhdistelmät.

profile.jpg

Henri_4014_Rossi.jpg

trispace.jpg