Parkour Akatemia :: Maria Lehto

athletica_logo.jpg

Maria Lehto 3kk yksilöity ohjelma kehonhuolto/voima syksy 2014

image1.JPG

Marian ohjelma lähti liikkeelle paljolti kehonhuollollisista lähtökohdista, mutta lopputuloksena saatiin liikkuvuuden ja paremman kehonhuollollisen tilanteen lisäksi myös rutkasti lisää voimaa! Tulokset näet alta:

Liike Alkutestitulos Lopputestitulos Muutos (%)
Maastaveto 3RM 40kg 65kg +62,5%

Invertti nostot molemmin puolin

oikea: hypähdyksellä

vasen: hypähdyksellä

oikea: nousee (ilman hypähdystä)

vasen: nousee (ilman hypähdystä)

-

Istumaannousut suorin jaloin 2,5kg lisäpainolla

9kpl 14kpl +14%

Skin the cat (liikkuvuus+voima)

toistomaksimi

Ei onnistu, keskis

ei jaksa nostaa jalkoja

Liikkuvuus parantunut,

3kpl

+Ääretön%

Liikkuvuutta tarkasteltiin lisäksi useilla subjektiivisilla testeillä (mm. selän kierrot ja pyöristykset, lonkan pyörittelyt ja lihaskalvojen kireydet), joista päähuomio lopputesteissä olis, että liikkuvuus kokonaisvaltaisesti parantunut (syvä- ja valakyykky onnistuivat, selänkierto parantunu). 

Alla Marian omia mietteitä ohjelmaprojektista:

"Ihastuin tankotanssiin muutama vuosi sitten ja tulin valinneeksi itselleni ja kropalleni varmasti haastavimman mahdollisen lajin. Melko nopeasti huomasin, että sekä voima- että liikkuvuuspuolella täytyy kehittyä jos mielii temppuilussa yhtään pidemmälle. Treeniohjelman noudattaminen oli helppoa, ohjeet selkeitä ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin sain aina nopeasti vastauksen. Matkan varrella vanha urheiluvamma alkoi oireilla ja pojat muokkasivat ohjelmaa siinä kohdin kuntouttavaan suuntaan. Lopputesteissä oli voittajafiilis. Jokainen voi kehittyä hyvin suunnitellun, systemaattisen treenin avulla paremmaksi versioiksi itsestään. Ja ennen kaikkea, ilon kautta!"