Parkour Akatemia :: Jukka Heikkinen

athletica_logo.jpg

Jukka Heikkinen 3kk yksilöity ohjelma - Syksy/Talvi 2014-2015

 Jukka_Heikkinen.jpg

"Sain todeta ohjelman tulokset konkreettisesti tämän kevään hiihtolomamatkalla Italian Dolomiiteille. Keskivartaloon ja jalkoihin on tullut selvästi lisää voimaa. Pystyin nautimaan Telemarkin kyykkykäännöksistä pidempään ilman väsymisen mukanaan tuomia tekniikkavirheitä"

Jukka Heikkinen päätti turvautua Athletica fysiikkalvalmennuspalveluun yliopiston tutkimusprojektin sytyttämän voimaharjoittelukipinän myötä. Tavoitteena oli jatkaa jo tutkimusprojektissa alkanutta voimatasojen kasvua, kehonkoostumuksen muutoksia sekä kehittää fysiikkaa talvista harrastusta, telemark laskettelua silmälläpitäen. 

Testiprojektin tulokset:

Liike Alkutestitulos Lopputestitulos Muutos (%)
Elopaino  97kg 101kg +4,1%
Rasvaprosentti 29% 26% -11,5%
Rasvaton kehonmassa 68,9kg 74,7kg +8,5%
Takakyykky 1RM 100kg 110kg *10%

Takakyykky toistomaksimi 80%

alkutestien 1RM

6kpl 10kpl +66,7%
Pystypunnerrus 3RM 50kg 57,5kg +15%
Leuanveto, toistomaksimi 0 0 +/- 0%

Vatsalihakset suorin jaloin, 

(suoraan-kiertäen-kiertäen) = 1 toisto

1RM

1,25 1,25 +/- 0%
Lankkupito (s) 4min 32s 6min 19s *39,3%

Jukan omia mietteitä projektista:

 ”Olen liikkunut säännöllisen epäsäännöllisesti pitkin aikuisikääni. Voimaharjoitteluakin on tullut kokeiltua muutamaan otteeseen. Alkuinnostus on kuitenkin aina lopahtanut lähinnä järkevän ja motivoivan ohjelman puutteeseen. Keväällä 2014 pääsin mukaan koehenkilöksi Jyväskylän Yliopiston Liikuntabiologian laitoksen voimaharjoittelututkimukseen. Neljän kuukauden ohjattu voimaharjoittelujakso sytytti aivan uudenlaisen kipinän voimaharjoitteluun.

Yliopiston tutkimuksen loputtua olin motivoitunut jatkamaan tavoitteellista kuntosaliharjoittelua. Kun kuulin Athletican tarjonnasta, oli se juuri sitä, mitä kaipasin. 3 kk:n täsmäharjoitteluohjelmani tavoitteeksi asetettiin kevään tutkimusprojektin aikana saatujen tulosten parantaminen. Toinen konkreettinen tavoite oli talvisen harrastukseni, Telemark-laskettelun, asettamien fyysisten haasteiden tukeminen.

Athletican minulle laatima ohjelma oli mielestäni monipuolinen ja vaihteleva. Vaikka pääpaino oli reisien ja keskivartalon voiman kehittämisessä, kehitti ohjelma tasaisesti koko kroppaa. Sain todeta ohjelman tulokset konkreettisesti tämän kevään hiihtolomamatkalla Italian Dolomiiteille. Keskivartaloon ja jalkoihin on tullut selvästi lisää voimaa. Pystyin nautimaan Telemarkin kyykkykäännöksistä pidempään ilman väsymisen mukanaan tuomia tekniikkavirheitä.

Näin viidenkympin kynnyksellä voin ilokseni todeta olevani elämäni kunnossa. Athletican tehokkaan ja asiantuntevasti laaditun harjoitusohjelman avulla olen päässyt kuntosaliharjoittelussa uudelle tehotasolle. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä. Kiitos!”