Parkour Akatemia :: Hanna-Kaisa Häsä

Athletican_logo.jpg

Hanna-Kaisa Häsä: 3 kk yksilöity ohjelma, kevät 2013

kuva_hansu_hasa_nettiin.jpg

Hanna-Kaisa Häsä on Kotkalainen luokanopettaja ja triathlonin pikamatkoja, uintia sekä parkouria harrastava urheilija. Harjoitusohjelmaprojektissa pääpaino oli triathlonin pikamatkojen suorituskyvyn nostamisessa ja erityispainopiste oli juoksun parantamisessa. Triathlonin sprinttimatka sisältää 750 m uintia, 20 km pyöräilyä ja 5 km juoksua. Harjoitusjaksoa häiritsivät aluksi penikkavaivat, joista päästiin hoitotoimenpiteiden ja pehmeämmän juoksualustan kautta eroon. Lisäksi pari sairastelujaksoa mahtui harjoitusohjelmaprojektiin. Vastoinkäymisistä huolimatta saimme fysiikkavalmentajat-urheilija-tiimin työllä aikaan ainakin valmentajien mieltä lämmittäviä tuloksia.

Hanna-Kaisa Häsän kevään 2013 ohjelmaprojektin testitulokset

Testiliike

17.2.3012

23.5.2013

Kehitys

Rinnalleveto 1 RM

40 kg

45 kg

12,5 %

Puolikyykky boxille 3 RM

2 RM: 80 kg

95 kg

18,8 %

Itse asiassa hieman enemmänkin, kun alkutesteissä 80 kilolla tuli vain kakkonen

Penkkipunnerrus 1 RM

40 kg

42,5 kg

6,3 %

Leuanveto, toistomaksimi

3 kpl

6 kpl

100 %

2 min istumaannousut

60 kpl

68 kpl

13,3 %

10-loikka 

19,86 m

20,39 m

2,7 %

30 min juoksutesti

5545 m

 

Keskiarvoinen km-vauhti: 5min24,6s

5830 m

 

Keskiarvoinen km-vauhti: 5min8,7s

5,1 %

 

Keskiarvoinen km-vauhti parani 15,9 s

Hanna-Kaisan omat fiilikset harjoitusohjelmaprojektista:

”Olin tosi innoissani harjoitusohjelmasta ja motivaatio harjoitella oli kova. Ohjelman ensimmäinen kuuden viikon jakso huipentui Masters SM-uinteihin, jotka sujuivat osaltani paremmin kuin osasin edes kuvitella! Ärsyttikin ihan älyttömästi, kun kisojen jälkeen tulin kipeäksi. Sairastelujen takia harjoitusohjelman loppuminen siirtyi muutamalla viikolla eteenpäin. Valmentajat mukautuivat nopeasti muutokseen ja sainkin uuden kuuden viikon ohjelman sähköpostiini.

En tiennyt, mitä odottaa lopputesteissä ja yllätyinkin erityisesti juoksuvauhdin reilusta paranemisesta. Sairastelujen jälkeen en tuntunut ”pääsevän perille” omasta kunnostani, enkä näin ollen tiennyt, mitä odottaa. Olen erittäin tyytyväinen ohjelmaan, sillä siinä oli otettu niin toiveeni kuin tavoitteeni huomioon ja sitä oli kiva toteuttaa. Tavoitteeni triathlonin puolella tekevät harjoittelusta pakostakin monipuolista, minkä lisäksi valmentajat olivat onnistuneet tekemään harjoitteiltaan monipuolisen ja täten mielenkiintoisen harjoitusohjelman. Lisäksi Tuomas ja Mika antoivat vinkkejä esimerkiksi penikkavaivojeni hoitoon ja tsemppasivat kaiken sairasteluni  lomassa. Ja kyllähän se kuntokin kehittyi ja harjoitusohjelman tavoitteet täyttyivät. Olen erittäin tyytyväinen, vaikka kaihertamaan jäikin, minkälaisia tuloksia olisi tullut ilman sairasteluja.”