Parkour Akatemia :: Parempi Liikkuja 21. ja 22.5.2016

Parempi_liikkuja_logo.png

Painoharjoittelu
Kehonpainoharjoittelu
Nopeusvoimaharjoittelu
Kehonhuolto
Yleismotoriikka


Kouluttajina Fysiikkavalmennuspalvelu Athletican Tuomas Rytkönen, Mika Vuoriainen, Olli Koskinen ja Henri Hänninen + suomalaisen kehonpainoharjoittelun ja street workoutin pioneeri Konsta Koivuranta

 • Kannattaako painoharjoittelua ja kehonpainoharjoittelua yhdistellä?
 • Voiko maksimivoimaa harjoittaa kehonpainolla?
 • Ennaltaehkäiseekö maksimivoimaharjoittelu loukkaantumisilta?
 • Tarvitseeko nopeusvoimalajeissa olla myös vahva?
 • Tuleeko 10 000 tunnin taitoharjoittelulla mestariksi asiassa kuin asiassa?
 • Mm. näihin kysymyksiin saat vastauksen koulutuksessa.

Tervehdys voimantuoton, kehonhallinnan ja kehonhuollon kehittämisestä kiinnostuneet! Tule mukaan Parempi Liikkuja -koulutukseen joko 21. tai 22.5.2016 Jyväskylään Liikuntasali Tantereelle osoitteeseen Ahjokatu 12 (pääsisäänkäynti Seppälänkadun puolelta)!
 

Mistä on kyse? Eri harjoittelun osa-alueisiin liittyviä koulutuskokonaisuuksia on paljon, mutta miten hallita fyysisen harjoittelun kokonaisuus? Mikä on tämän hetkisen tutkimustiedon mukaan paras tapa kehittää voimaa, nopeutta, taitoa ja liikkuvuutta? Miten tuota tietoa voidaan soveltaa tuloksekkaasti käytäntöön? Painoharjoittelu ja kehonpainoharjoittelu ovat molemmat hyviä tapoja kehittää hermolihasjärjestelmän voimantuottoa: mitkä harjoitteet palvelevat parhaiten tavoitteitasi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia Athletican liikuntabiologien sekä street workout -spesialisti Konsta Koivurannan järjestämässä yhteiskoulutuksessa ”Parempi Liikkuja”.  Koulutus on tarkoitettu tavoitteellisille harjoittelijoille, valmentajille, personal trainereille / liikunta-alan yrittäjille, liikunta- ja terveysalan opiskelijoille, omasta tai läheistensä kunnosta kiinnostuneille sekä liikunnasta ja liikuntatieteistä kiinnostuneille. Selitämme tutkimustiedon luennoilla kansankielisesti ja demoilla näytämme kuinka teoriaa sovelletaan tuloksekkaasti käytäntöön.

Ohjelma:

 • 10.00–13.00 Luento-osuus:
  • Johdanto
  • Taito ja yleismotoriikka
  • Maksimivoima, pääliikesuunnat ja niiden harjoittaminen painoharjoittelun keinoin
  • Kehonpainoharjoittelu
  • Nopeusvoima
  • Kehonhuolto
  • Yhteenveto
 • 13.00–14.00 Lounastauko: omakustanteinen lounas
 • 14.00–17.30 Demot: Kolme tunnin demoa, 10 minuutin tauot välissä. Demot:
  • Demo 1: Kohti hallitumpaa liikettä. Yleismotoriikka, taidon oppiminen ja kehonhuolto (Mika Vuoriainen ja Henri Hänninen)
  • Demo 2: Voimantuottonopeuden rakentamisen työkalut. Miten kehität käytännössä nopeusvoimaa optimitehoharjoittelun, plyometrisen harjoittelun ja liikenopeusharjoittelun keinoin? (Olli Koskinen)
  • Demo 3: Työkalut ärsykkeenvaihteluun ja omien heikkouksien kehittäminen maksimivoimaharjoittelussa. Millä eri variaatioilla voi treenata maksimivoimaa ihmiskehon päävoimantuottosuuntiin sekä painoharjoittelun että kehonpainoharjoittelun avulla? (Tuomas Rytkönen ja Konsta Koivuranta)

Ilmoittautuminen:

Koulutuksen hinta on 229 euroa+ALV24%/hlö (verollinen hinta 283,96 euroa/hlö). Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian!

Ilmoittaudu ”Parempi Liikkuja” -koulutukseen TÄLLÄ ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLA. Huom.! Ilmoittautuminen on sitova, mutta paikan voi itse vapaasti myydä tai luovuttaa eteenpäin.

 

Muuta:

 • Koulutukseen osallistuvat saavat luentomateriaalin koulutuksen jälkeen PDF-muodossa sähköpostiinsa.
 • Saat koulutuksesta kirjallisen kurssitodistuksen.
 • Luotamme osaamiseemme ja ammattitaitoomme siinä määrin, että jos koulutus ei anna harjoitteluusi tai työhösi hyötyä, saat rahasi takaisin!

Ketkä tapaat ”Parempi Liikkuja” -koulutuksessa?

Tuomas.jpg
Tuomas Rytkönen, LitK

Olen liikuntabiologiaa opiskeleva fysiikkavalmentaja (www.athletica.fi) ja liikuntatieteiden kandidaatti. Valmennus- ja testausopin gradu on jo valmis ja viimeiset kurssit ovat työn alla. Koko opintojeni ajan olen erikoistunut voimaharjoitteluun, ja muutamassa vuodessa on tullut luettua tuhansia tutkimusartikkeleita voimaharjoittelusta. Toki nopeus-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelukin kiinnostavat, ja töissäni tarvitsen koko fyysisten ominaisuuksien palettia. Koulutusrintamalla olen kiertänyt kouluttamassa mm. Optimoi Voimantuotto -seminaarikiertueen (Jyväskylä-Tampere-Helsinki) yhdessä Lihastohtori Juha Hulmin ja Timo ”PT Timppa” Haikaraisen kanssa.

Voimaharjoittelusta olen kirjoittanut useita artikkeleita Lihastohtori Hulmin blogiin. Trainer4You:lle olen kirjoittanut Voimaharjoittelutrilogian. Myös omassa blogissani on lukuisia voimaharjoittelua käsitteleviä juttuja vuosien varrelta. Olen ohjelmoinut muun muassa kilpavoimailijoiden, yleisurheilijoiden, sirkusammattilaisten, tankotanssijoiden, parkouraajien sekä voimailu- ja kestävyyslajien kuntourheilijoiden harjoittelua tuloksekkaasti Athletican alaisuudessa vuodesta 2012. Fysiikkaharjoitteluun liittyviä koulutuksia olen pitänyt Optimoi Voimantuotto -kiertueen lisäksi muun muassa Keski-Suomen pelastuslaitokselle, Keski-Suomen Liikunnalle, Jyväskylän hierojakoululle, Parkour Akatemialle, Crossfit Jyväskylälle, Fight Clubille, Hippoksen Marathonkerholle ja Ready Set Pole tankotanssikoululle. Omasta urheiluhistoriasta löytyy useita Suomen mestaruuksia ja SE-tuloksia kilpaleuanvedosta, Street Workoutin kolmiottelun Suomen mestaruus sekä junnuvuosilta SM-pistesijoja keskimatkojen juoksemisesta. Harrastuksiini kuuluvat monipuolinen voimaharjoittelu, kilpaleuanveto sekä kesäisin Street Workout. Touhujani liikunnan parissa voi seurata osoitteessa www.facebook.com/atleettinenpartasuu.

Konsta.jpg

Konsta Koivuranta, LitYo
Olen liikunta-alan yrittäjä (vastuskuminauhat.fi ja kehonpainoharjoittelu.com), yhdistysaktiivi (Suomen Street Workout ry:n puheenjohtaja ja Suomen Leuanveto ry:n hallituksen jäsen), kilpaurheilija sekä liikuntatieteiden opiskelija. Olen suorittanut sekä liikuntabiologian että -pedagogiikan opintoja, joiden ansiosta olen saanut erilaisia tieteellisiä näkökulmia liikuntaan. Kandidaatin tutkielman tein liikuntakasvatuksen laitokselle kehonpainoharjoittelusta vuonna 2014. Perustin oman toiminimen vuonna 2013, josta lähtien olen pitänyt aktiivisesti street workout -ja kehonpainoharjoittelukoulutuksia ympäri Suomea. Lisäksi työnkuvaani kuuluvat yksilöllisten harjoitusohjelmien teko, kilpaleuanvetovalmennus sekä verkkokaupan pyörittäminen.

Nuorempana harrastin pääasiassa akrobaattisia lajeja, kuten breakdancea, trikkausta ja parkouria. Lisäksi kokemusta on muun muassa vapaaottelusta ja hiihdosta. Vuonna 2010 kiinnostuin kilpaleuanvedosta ja voimailusta. Leuanvedon lisäksi kilpailen street workoutissa, jossa yhdistyvät suurimmat mielenkiinnon kohteeni – voima ja kehonhallinta. Tähän mennessä parhaimmat kisasaavutukset ovat Toistoleuanvedon SM-kulta vuosina 2013 ja 2014 sekä Street Workoutin SM-kulta vuonna 2015. Julkaisen säännöllisesti treenivideoita Youtubessa ja Instagramissa. Kirjallisia tuotoksiani voit lukea Konstan Blogissa

Olli.jpg

Olli Koskinen, LitK

Opiskelen liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopistossa ja pääaineenani on valmennus- ja testausoppi. Viimeistelen paraikaa graduani ja jos kaikki sujuu hyvin se on valmis koulutukseen mennessä. Tällä hetkellä suoritan viimeisiä maisterin opintoihin liittyviä kursseja sekä toimin Tuomaksen tapaan fysiikkavalmentajana Athletica –fysiikkavalmennuspalvelussa (http://www.parkourakatemia.fi/harjoitusohjelmat/valmentajat/olli-koskinen/)

Suurin kiinnostuksen kohteeni fysiikavalmennuksessa on nopeusvoima- ja liikenopeusharjoittelu, johtuen varmasti osittain omasta lajitaustasta yleisurheilun parissa. Pituushyppyharrastuksen pariin palaisin viime syksynä ja kävin viime kesänä muutamissa kisoissa näyttäytymässä. Tarkoituksena olisi tulevalla kaudella jälleen kilpailla. Käytännön valmennuskokemusta minulla on yleisurheilun puolelta Valkeakosken Hakan Yleisurheilujaostosta, Jyväskylän Kenttäurheilijoista sekä viime vuosina useiden lajien (mm. parkour, potkunyrkkeily, voimailu, yleisurheilu, lacrosse) fysiikkaharjoittelun suunnittelussa / ohjelmoinnissa / käytännön valmennuksessa Athletica fysiikkavalmennuspalvelun kautta. Koulutuksia olen pitänyt toistaiseksi yleisurheiluun liittyen Valkeakosken Hakalle 2013 sekä Jämsänkosken pika- ja aitakarnevaaleilla 2014.  Oma urheiluhistoriani käsittää pari SM- pistesijaa junnuvuosilta pituushypyn parissa, mutta aion vielä kokeilla rajojani pituushypyn merkeissä! 

 pikkukuva4_hirvis.jpg

Henri Hänninen, LitYo

Olen liikuntabiologian opiskelija Jyväskylän Yliopistossa. Ennen liikuntabiologian opintojen aloittamista vuonna 2013 olen opiskellut yliopistossa kemiaa, fysiikkaa ja solu- ja molekyylibiologiaa. Tällä hetkellä opintojen suhteen työn alla on biomekaniikan alan kandidaatin tutkielma, joka suunnitelmien mukaan tulee valmistumaan kuluvan lukuvuoden aikana. Opintojen lisäksi toimin parkour- ja sirkusohjaajana Parkour Akatemiassa ja Jyväskylän Sirkuskoulussa sekä fysiikkavalmentajana Athletica -fysiikkavalmennuspalvelussa. Sirkuksen puolella olen myös esiintynyt Jyväskylän Sirkuskoulun, Company Uuden Maailman sekä nykysirkusryhmä Väreen riveissä.


Ohjauksen ja valmennuksen lisäksi harjoittelen itse tavoitteellisesti mm. parkouria, ilma-akrobatiaa (vertikaalikangasta ja köyttä), lattia-akrobatiaa ja pariakrobatiaa sekä teen näitä lajeja tukevaa monipuolista ominaisuusharjoittelua. Lajitaustastani johtuen fysiikkavalmennuksen kentällä päällimmäiset kiinnostuksenkohteeni liittyvät liikkuvuus-, voima- ja nopeusvoimaharjoitteluun sekä taitoharjoittelun yhdistämiseen tai yhteensovittamiseen näiden kanssa. 

 Mika.jpg

Mika Vuoriainen, LitK

Myös Katumestarina tunnettu Mika opiskelee liikuntabiologian laitoksella pääaineenaan liikuntafysiologia. Opiskelujen lisäksi Mika toimii parkour-alan yrittäjänä avoimessa yhtiössä The Concept Of Dash (Rynnistyksen Käsite) sekä tekee muiden Athletican poikien kanssa kunto-ohjelmia ja ohjaa viikkotunteja Parkour Akatemialla.

Mika on monien loukkaantumisten takia päätynyt perehtymään eri kehonhuollon menetelmiin niin teoreettisista lähtökohdista kuin käytännön valmennuksenkin kautta. Kehonhuollon lisäksi Mikan harrastustaustaan kuuluu lumilautailu, kamppailulajeja, kiipeily sekä nykyisin vapaa-aika kuluu parkourin ja vapaa sukelluksen merkeissä.

Athleticassa Mikan päävastuulla on kehonhuollon sisällyttäminen kunto-ohjelmiin. Kehonhuolto kuuluu merkittävänä osana Athletican valmennusfilosofiaa.