Parkour Akatemia :: Lauttasaaren uusi toimipiste

Lauttasaaren uusi toimipiste

Parkourin ja sirkuslajien harrastusmahdollisuudet kohta ennennäkemättömät Helsingissä – Parkour Akatemia avaa uudenlaisen luovan liikunnan keskuksen Lauttasaareen.

Parkourin opetusta ja harrastusryhmiä järjestävä Parkour Akatemia avaa Helsingin toisen toimipisteensä Lauttasaareen. Kyseessä on täysin uudenlainen luovan liikunnan keskus, joka mahdollistaa kymmenien harrastusryhmien harjoittelun ja tuo uusia lajeja kaikenikäisten harrastajien ulottuville.

Monipuolinen lajivalikoima tulee sisältämään parkourin lisäksi laajasti sirkuslajeja ja muita luovan liikkumisen muotoja, kuten ilma-akrobatiaa, pariakrobatiaa, akrojoogaa sekä voltti- ja käsinseisontaharjoittelua.

Isoja, 600 neliön entisiä kirjapainon käytössä olleita tiloja remontoidaan parhaillaan, ja toiminta lähtee kesän ja syksyn liikkeelle isolla vaihteella. Tulevan kesän kesäleireille voi jo ilmoittautua ja lukujärjestyksen mukaiset vakioryhmät käynnistyvät elokuussa.

”Pasilan toimipisteessämme parkour-ryhmät ovat aivan täynnä, ja kysyntää luonnolliselle, luovalle liikkumiselle on nykyään valtavasti. Ensin olimme perustamassa toista parkour-salia parillekymmenelle ryhmälle, mutta kun löysimme tämän mahtavan, korkean ja inspiroivan tilan, otimme käsijarrun pois ja lähdimme suunnittelemaan unelmien luovan liikunnan oppimisympäristöä. Ryhmiä tulee huikeat 50”, kertoo Mikko Rinnevuori, Helsingin Parkour Akatemian kehityspäällikkö.

Ryhmiä opettamaan tulee 15 eri lajien osaajaa. ”Ohjaajat ovat liikkumisen ja pedagogiikan ammattilaisia”, kertoo Rinnevuori.

”Käytännössä pääsimme tiimin kanssa suunnittelemaan alusta asti sitä, miten luovaa liikuntaa tulisi nykypäivänä opettaa. Ei tällaista ole missään nähty. Lajit eivät ole kilpailullisia, vaan keskeistä on luovuus, hauskuus ja sopivat haasteet. Harrastuksen voi aloittaa kuka vain”, Rinnevuori jatkaa.

Uuden keskuksen vetovastuussa olevalla Rinnevuorella itsellään on monipuolinen liikunta- ja sirkustausta, kasvatustieteen tutkinto ja pitkä kokemus luovien liikuntalajien opetuksen kehittämisestä. Hän on mm. toiminut Circus Helsingin rehtorina, esiintynyt ammattisirkustaiteilijana, kilpaillut telinevoimistelussa ja kirjoittanut kaksi kirjaa, toisen käsinseisonnasta ja toisen lattia-akrobatiasta.

Lisätietoja nettisivuillamme pian.